Paikallisuutiset

Myrskytuuli repi kattoa Pietarsaaressa – Kova tuuli laantui aamuun mennessä Keski-Pohjanmaalla, Kokkolassa tai Pietarsaaressa ei sähköttömiä asiakkaita

Keski-Pohjanmaalla myrskysi lauantaina. Kuva on Kalajoen Keskuskarilta vuodelta 2011.
Keski-Pohjanmaalla myrskysi lauantaina. Kuva on Kalajoen Keskuskarilta vuodelta 2011. Kuva: Jouko Lassila

Kova tuuli irrotti iltayhdentoista jälkeen lauantaina omakotitalon peltikattoa Pietarsaaren Paimenentiellä. Kattoa irtosi noin 25 neliömetrin alalta.

Kova tuuli laantui aamuun mennessä Keski-Pohjanmaalla. Kokkolassa tai Pietarsaaressa ei ollut yhtään sähkötöntä asiakasta Kokkolan energian ja Herrforsin keskeytyskarttojen mukaan. Tilanne oli kunnossa myös Kalajoella sekä Kannuksessa ja Toholammilla.

Pohjoisen ja luoteen välinen tuuli oli hyvin voimakasta lauantaina illalla, tuulen nopeus puuskissa oli jopa noin 20 metriä sekunnissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ainakin Kalajoella ja Pyhäjoella oli kello 20 jälkeen yhteensä noin 100 sähkötöntä taloutta. Pyhäjoella ilman sähköä oli vielä kello 22 jälkeen 60 taloutta, mutta puolta tuntia myöhemmin niitä oli enää kahdeksan. Illansuussa Kalajoen Mannisenojan sillan ja Pyhäjoen Yppärin välillä tie oli poikki tielle kaatuneiden puiden takia.

Varoitus kovasta tuulesta oli voimassa puoleenyöhön saakka.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä