Paikallisuutiset

Myllymäen asukkaat uusia taloja vastaan: naapurit huolissaan maisemastaan ja asuntojensa arvosta Kauppiaankadun päähän suunniteltujen kerrostalojen noustua – katso video!

Nyt tyhjälle tontille, jota käytetään pysäköintialueena, on suunnitelmissa rakentaa puurunkoisia  vuokrakerrostaloja. Havainnekuva ei välttämättä vastaa toteutusta.
Nyt tyhjälle tontille, jota käytetään pysäköintialueena, on suunnitelmissa rakentaa puurunkoisia vuokrakerrostaloja. Havainnekuva ei välttämättä vastaa toteutusta. Kuva: Kiinteistö Oy Ebba

Muutamien naapurikerrostalojen osakkeenomistajat ovat kielteisellä kannalla asemakaavanmuutokseen, joka mahdollistaisi Pietarsaaren kaupungin kiinteistöyhtiö Ebban suunnitelman rakentaa kolme kerrostaloa Kauppiaankadun ja Itäväylän kulmaukseen.

Naapureiden mukaan asemakaavaluonnos on puutteellinen, yksipuolinen ja vaikuttaa heidän asumisympäristöönsä hyvin negatiivisesti.

Kommenteissaan asemakaavan luonnokseen naapurit katsovat, että uudet talot rajoittavat näkymää heidän asunnoistaan huomattavasti, mikä vaikuttaa negatiivisesti asuntojen arvoon. Naapureiden mukaan suunnitelma tuhoaa väliin jäävällä puistoalueella olevan rinteen, joka on osa historiallista kaupungin rantaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vastineissaan naapureille Pietarsaaren tekninen lautakunta toteaa muun muassa, että olemassa olevasta kerrostalosta mahdollistetaan leveä näkymälinja pohjoisen suuntaan. Myös avokallioinen rinnealue säilytetään suurimmalta osin.

Asuntojen arvon osalta lautakunta arvioi, että ne eivät missään tapauksessa alene. Tontilla nyt oleva pysäköintialue korvataan järjestetyllä, toimivalla ja korkeaesteettisellä rakennusympäristöllä, jossa vihreät elementit esiintyvät edelleen voimakkaasti puiston, istutusalueiden sekä metsikön ja puurivistöjen muodossa, lautakunta toteaa.

Energiayhtiö Herrforsilla, terveysvalvonnalla, Pietarsaaren Vedellä, Pohjanmaan liitolla, pelastuslaitoksella ja sosiaali- ja terveysvirastolla ei ole huomautettavaa hankkeesta.

Pietarsaaren museo katsoo myös, että rinteen kallio on historiallisista syistä jätettävä koskemattomaksi. Kaupungin kunnallistekninen osasto leventäisi väliin jäävää katualuetta kunnossapidon helpottamiseksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ely-keskus pitää asemakaavan muutosta perusteltuna.

Kiinteistö Oy Ebballa on aikomuksena rakentaa tontille kolme puurunkoista vuokrakerrostaloa.

Tällä hetkellä tonttia käytetään pysäköintiin.

Varsinainen asemakaavaluonnos korjauksineen tulee nähtäville tämän vuoden loppuun saakka.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Havainnevideon siitä, miltä alue näyttäisi kun talot on rakennettu, voit katsoatästä! Videon on laatinut Jyrki Karjalainen Pietarsaaren teknisestä virastosta.

Juttua on korjattu 3.12.2020 klo 11.52. Kerrostalojen lukumääräksi on korjattu kolme ja juttuun on lisätty linkki videoesitykseen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä