Paikallisuutiset

MTV: Anna-Maja Henriksson istui Marinin viisikon kanssa, kun häntä odotettiin Orpon hallituksen jouluillalliselle

MTV:n mukaan hallituksen sisällä on aiheuttanut hämmennystä joulua edeltävät tapahtumat, kun pietarsaarelainen opetusministeri Henriksson ei osallistunut ajallaan hallituksen jouluillalliselle.

Anna-Maja Henrikssonin mukaan kyse oli väärinkäsityksestä, kertoo MTV.

Viime vaalikauden samassa hallituksessa olleet Sanna Marin (sd.), Annika Saarikko (kesk.) Maria Ohisalo (vihr.), Li Andersson (vas.) ja Anna-Maja Henriksson (r.) tapasivat helsinkiläisessä kahvilassa tiistaina 19. joulukuuta.

Marin julkaisi Café Savoyn tapaamisesta myös kuvan Instagramissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Samaan aikaan pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallitus söi jouluillallista valtioneuvoston juhlahuoneistossa Smolnassa, joka sijaitsee samalla kadulla kuin Café Savoy.

MTV Uutisten tietojen mukaan Henriksson saapui nykyisten hallituskumppaneiden illalliselle useamman tunnin myöhässä.

MTV kirjoittaa, että moni ministereistä ihmetteli Henrikssonin myöhästymistä, eikä ihmettelyä vähentänyt se, että sosiaaliseen mediaan alkoi ilmestyä kuvia Henrikssonin tapaamisesta edellisten hallituskumppaneiden kanssa.

Henriksson antaa tapahtumien selitykseksi väärinkäsityksen. Hän kertoo myös olleensa nolostunut, kun asian laita selvisi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Anna-Maja Henriksson joutui hankalaan tilanteeseen joulun alla.

– Olimme sopineet viisikon kanssa jo kauan aikaa sitten, että tapaamme joulun alla. Olin merkannut päivämäärän kalenteriin lähes vuosi sitten. Kun kutsu hallituksen tilaisuuteen tuli, luulin että siinä oli kyse vapaamuotoisesta illanvietosta, koska kalenterissa luki hallituksen illanvietto. Pyysin sihteerini ilmoittamaan, että saavun Smolnaan myöhemmin, Henriksson kertoo MTV:lle.

– Kaikki olivat jo syöneet ruokansa loppuun, kun ilmestyin paikalle Smolnaan. Istahdin paikalleni pääministerin viereen ja pyysin anteeksi, että tulin niin myöhässä. Meillä oli kyllä oikein mukava ilta ja ehdin olla siellä paikalla reilun tunnin verran. Jos olisin tiennyt tilaisuuden oikean luonteen, en missään nimessä olisi toiminut näin, Henriksson jatkaa.

MTV:n mukaan tapaus on käsitelty nelikon kesken, mutta asia on yhä tammikuussa herättänyt ihmetystä MTV Uutisten hallituslähteissä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä