Paikallisuutiset

Mitkä ovat Pietarsaaren tulevan kesän vetonaulat - Onko sinulla visioita?

Pietarsaaressa halutaan löytää lisää vetonauloja matkailu- ja kulttuuritarjontaan. Kuva: Pirkko Högkulla

Pietarsaaren seudun oppaat järjestävät tilaisuuden Pietarsaaren matkailu- ja kulttuuritarjonnan kehittämisestä.

Pietarsaaren seudun oppaat ry. tempaisee kansainvälisenä matkailuoppaan päivänä 21. helmikuuta ja kutsuu kaikki yhdessä visioimaan Pietarsaaren tulevan kesän vetonauloja.

Oppaat, Visit Pietarsaari Oy ja Itämeren helmi -hanke esittäytyvät kaikille avoimessa tilaisuudessa keskiviikkona iltakuudelta kirjastossa. Keskustelutilaisuudessa matkailun kehittämisestä kuullaan mm. miten Pietarsaari tuli nimetyksi Itämeren kulttuurihelmeksi ja mitä mahdollisuuksia Visit Pietarsaari näkee matkailun kehittämiseksi. Esitysten jälkeen on vapaata keskustelua matkailu- ja kulttuuritarjonnasta.

Seudun matkailun tulevaisuuden näkymistä kertoo toimintansa kuluvana vuonna aloittaneen Visit Pietarsaari Oy:n toimitusjohtaja Matilda Engström. Pietarsaaren kaupungille myönnettyä Itämeren kulttuurihelmi- nimitystä ja sen mukanaan tuomia kehitysnäkymiä muun muassa vanhan Palokunnantalon käytölle ja yhdistysten väliselle kulttuuriyhteistyölle, valottaa puolestaan kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluiden päällikkö Päivi Rosnell.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren seudun oppaat muistuttavat tilaisuudessa ammattitaitoisten oppaiden merkityksestä ja opastuksen tuomasta lisäarvosta oman toiminta-alueen matkailijoille.

Suomen oppaat ja opasyhdistykset saivat oman liittonsa 50 vuotta sitten. Tänä vuonna vietettävän juhlavuoden teema on ”Auktorisoidut oppaat yhdessä jo 50 vuotta”.

Kansainvälistä matkailuoppaan päivää on ympäri maailmaa vietetty helmikuun 21. päivänä 1990-luvulta lähtien.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä