Miten lainanvälityspalvelut auttavat löytämään parhaat pikavipit?

Kuluttajien ja yritysten välillä on toiminut erilaisia välikäsiä iät ja ajat. Näiden välittäjien tehtävänä on ollut löytää yritykselle lisää asiakkaita ja toisaalta auttaa kuluttajia löytämään parempia palveluita. Netin myötä lukemattomille eri toimialoille on syntynyt uusia välikäsiä, jotka toteuttavat tätä samaa toimintaperiaatetta. Esimerkiksi kaikki netin vertailupalvelut toimivat käytännössä välittäjinä. Monista syistä johtuen myös lainaa on viisasta hakea välikäden kautta.

Vertailemalla edullinen vippi

Suomalaiset ovat hakeneet pikavippejä netistä jo pitkään. Pikavippeihin kuuluu aina korko ja mahdollisesti myös muita kuluja. Koska eri yhtiöiden tarjoamien vippien koroissa ja kustannuksissa voi olla suuriakin eroja, kannattaa kuluttajan tehdä vertailua ennen lainan ottamista.

Lainanvälityspalvelut keräävät tietoa useilta lainantarjoajilta ja tekevät vippien vertailusta helppoa. Tämä tarkoittaa, että kuluttajat voivat helposti verrata eri lainaehtoja, korkoja, maksuaikoja ja niin edelleen netissä. Käytännössä lainojen vertaamista varten tarvitsee vain nettiyhteyden.

Nimelliskoron lisäksi asiakkaan pitää usein maksaa myös vipin avausmaksu sekä kuukausittainen tilinhoitomaksu. Todellinen vuosikorko, joka ottaa nimelliskoron lisäksi huomioon muutkin kulut, onkin hyvä mittari eri lainatarjousten vertailussa. Tarjouksia vertailemalla voi nopeasti säästää satojakin euroja.

Ajan ja energian säästäminen

Sen sijaan, että kuluttajat joutuisivat itse ottamaan yhteyttä lukemattomiin lainantarjoajiin, lainanvälityspalvelut hoitavat tämän heidän puolestaan ja etsivät parhaat pikavipit. Ne tekevät nopean esikarsinnan ja esittävät asiakkaalle parhaiten sopivat lainavaihtoehdot. Näin asiakas säästää sekä aikaa että vaivaa.

Vippien manuaalinen vertailu voi muutenkin olla vaikeaa monelle kuluttajalle, koska esimerkiksi todellisen vuosikoron laskeminen ei ole ihan yksinkertaista. Vippi.org palvelussa asiakas näkee selkeästi eri lainatarjouksiin kuuluvat kulut eriteltyinä ja kokonaisuudessaan. Voidaankin sanoa, että tällaisiin lainoihin ei kuulu mitään piilokuluja, joita monet kuluttajat pelkäävät vippeihin yhä liittyvän.

Lainanvälityspalvelut ovat hyviä myös kaiken turhan karsimisessa lainanhakuprosessiin liittyen. Nykyaikaiset lainanvälityspalvelut toimivat netissä ja mahdollisimman automatisoiduin prosessein. Niitä ei yleensä kiinnosta mihin tarkoitukseen lainaa haetaan, eikä lainaa saadakseen tarvitse käydä pitkiä puhelinkeskusteluja lainaneuvojan kanssa.

Itselle sopivat lainaehdot

Vippi.orgissa asiakkaan saamat lainatarjoukset ovat henkilökohtaisia. Tarjoukset perustuvat palvelussa täytettävään lainahakemukseen. Kun lainasta kiinnostunut asiakas antaa perustiedot itsestään, palvelu etsii hänelle parhaiten sopivat ja edullisimmat lainatarjoukset.

Lainanvälityspalvelun avulla voi löytää sellaisen vipin, jonka kuukausierä ja laina-aika sopii itselle parhaiten. Laina-aikaa pidentämällä kuukausierää saa tyypillisesti pienemmäksi ja siten vähennettyä lainan takaisinmaksun rasittavuutta omassa arjessa. Toisaalta pitkä laina-aika lisää lainan kokonaiskustannuksia. Onkin hyvä löytää laina-ajan ja kuukausierän välille itseä miellyttävä yhdistelmä.

Objektiivisia lainatarjouksia

Koska lainanvälityspalvelut eivät itse tarjoa lainoja, ne voivat esittää eri lainatarjoajien tarjoukset täysin objektiivisesti ja vertailukelpoisesti. Tämä tuokin asiakkaalle uskoa siihen, että hän voi luottaa lukemaansa ja näkemäänsä.

Monesti yrityksillä on tapana ylimyydä omia palvelujaan ja tuotteitaan, eli luvata niistä niin sanotusti liikoja. Välikäsi puolestaan pystyy saattamaan tiedot läpinäkyvään ja helposti vertailtavissa olevaan formaattiin. Lainan ottaminen on aina iso päätös, joten kuluttajat haluavat tehdä päätöksen rehelliseen ja luotettavaan tietoon perustuen.

Kymmenien lainantarjoajien huomioon ottaminen

Erilaisia vippejä ja kulutusluottoja Suomessa tarjoaa kymmenet eri yritykset. Monet näistä brändeistä ei ole tuttuja suurimmalle osalle suomalaisista. Mikäli pikavippiä hakee ilman välityspalvelua, jää helposti isokin osa näistä lainantarjoajista kokonaan huomioimatta pohtiessa itselle sopivaa lainaa.

Vippi.org auttaakin ottamaan lainatarjousten vertailussa huomioon myös vähemmän tunnettuja rahoitusyhtiötä. Mitä enemmän eri yhtiöiden lainatarjouksia on mukana vertailussa, sitä todennäköisemmin asiakas löytää myös edullisimman ja muutenkin hänelle parhaiten sopivimman lainan.

Loppusanat

Lainanvälityspalvelut ovat ennen kaikkea työkaluja, jotka auttavat kuluttajaa löytämään ja vertailemaan lainoja. On aina myös tärkeää ymmärtää lainan ehdot ja takaisinmaksun aikataulu ennen lainan ottamista. Lainaa pitää ottaa vain sen verran, minkä pystyy myös maksamaan takaisin. On hyvä myös välttää ottamasta useita samanaikaisia lainoja, koska niiden yhteenlasketut kulut kuukausierineen voivat aiheuttaa stressiä ja rahaongelmia.