Mistä löytää yleinen ja helppo lainalaskuri

Lainalaskuri on helppo ja yleinen työkalu, jolla voit arvioida lainalle tuloihisi sopivan laina-ajan ennen lainahakemuksen jättämistä. Laskuri on hyödyllinen, koska se auttaa sinua hahmottamaan, kuinka paljon laina tulisi maksamaan kokonaisuudessaan. Lisäksi näet, kuinka kauan sinulla kestäisi maksaa laina takaisin eri lainamäärillä.

Kyseessä aina arvio

Huomaathan, että laskureissa käytettävät korkoprosentit ovat aina keskimääräisiä olettamia ja täten laskureiden tarjoamat luvut ovat arvioita. Tämä johtuu siitä, että luoton korko on aina henkilökohtainen ja selviää vasta lainahakemuksen jälkeen, kun pankki on tehnyt hakemuksesta luottoriskiarvion. Muista kuitenkin aina hyödyntää lainalaskurin tarjoamaa vertailutietoa ennen lainan hakemista, koska se antaa raamit, kuinka pitkän laina-ajan tarvitset lainalle.

Mistä löydät lainalaskurin

Lainalaskureita löytyy useiden pankkien verkkosivuilta. Esimerkiksi suomalaisen Alisa Pankin suosittu lainalaskuri löytyy lainahakemuksen alusta sekä verkkosivulla että mobiilisovelluksessa. Käy Alisa Pankin kotisivuilla tai lataa mobiilisovellus ja tutustu, miten lainalaskuri toimii.