Paikallisuutiset

Mirka osti italialaisen Urma Rollsin - tavoittelee kasvua tarkkuushionnassa

Mirka laajentaa Urma Rollsin yrityskaupalla liiketoimintaansa tarkkuushionnassa ja hiontaratkaisuissa.
Mirka laajentaa Urma Rollsin yrityskaupalla liiketoimintaansa tarkkuushionnassa ja hiontaratkaisuissa. Kuva: Mirka

Uusikaarlepyy

Oikaisupyöriä tarkkuusteollisuudelle valmistavan italialaisen Urma Rolls s.r.l -yhtiön koko osakekanta on siirtynyt Mirka Oy:lle, joka on maailman johtava hiomatuotteiden ja koneiden valmistaja. Osakekaupat teki Mirkan tytäryhtiö Cafro S.p.A.

– Urma Rollsin hankinta täydentää täydellisesti tarkkuushionnassa rakentamaamme portfoliota. Mirkan ja Cafron asiakkaat näkevät pintakäsittely- ja hiontaratkaisujen laajan ja täydellisen tarjoamisen hyödyt, toteaa Cafron toimitusjohtajaMario Mancina tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Italian Torinossa sijaitseva Urma Rolls s.r.l. on johtava timanttipyörien ja boorinitriitti (CBN)-pyörien valmistaja. Sekä timanttipyöriä että boorinitriittipyöriä käytetään yleisesti tarkkuushiontaan.

Viimeisten 30 vuoden aikana Urma Rolls on kehittänyt valmistusprosessin, joka varmistaa pyörien tiukat toleranssit mikron-tasolle asti. Tyypillisiä käyttökohteita ovat laakereiden, tarkkuusosien, moottorin osien ja lentokomponenttien valmistus.

Vuonna 1982 perustetun yhtiön vuosittainen liikevaihto on noin 6 miljoonaa euroa. Työntekijöitä on kaikkiaan 45 henkilöä, jotka yrityskaupan myötä siirtyvät osaksi Mirkan henkilöstöä

Mirkalle yrityskauppa on keskeinen osa yhtiön strategiaa laajentaa tarkkuushionta- ja hiontaratkaisuliiketoimintaansa. Lisäksi kauppa tarjoaa mahdollisuuden laajentaa Precision Industry -liiketoimintaa edelleen maailmanlaajuisesti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Nyt kun toivotamme Urma Rollsin tervetulleeksi Mirka-konserniin, olemme todella innoissamme uusista mahdollisuuksista, joita voimme yhdessä luoda, toteaa Mirkan toimitusjohtajaStefan Sjöberg.

– Urma Rollsin ja Cafron erikoistuntemuksen ja valmistuskyvyn sekä Mirkan globaalin markkinaläsnäolon välillä on erinomainen vastinpari. Pyrimme myös parhaillaan laajentamaan salkkua perinteisiin keraamisiin hiomapyöriin, Sjöberg toteaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä