Paikallisuutiset

Mies puukotti kaveriaan Pietarsaaressa – molemmille syyte

Puukotus tapahtui Ahlströminkadun varrella sijaitsevassa kerrostaloasunnossa Pietarsaaressa.
Puukotus tapahtui Ahlströminkadun varrella sijaitsevassa kerrostaloasunnossa Pietarsaaressa. Kuva: Tapio Lehtinen

Pietarsaaren puukotusta käsittelevä oikeudenkäynti kohtasi ongelmia heti alkuunsa, kun kahta todistajaa ja asianomistajaa ei näkynyt Kokkolan käräjäsalissa maanantaiaamuna. Ainoastaan syytetty tuli saliin, ja hänkin vartioituna Vaasan vankilasta.

Oikeudenkäyntiä jatkettiin lounastauon jälkeen iltapäivällä, kun suurin osa asianosaisista oli saatu soittokierroksen jälkeen käräjäsaliin. Näin päästiin itse asiaan.

Viinanhuuruinen nuorten kokoontuminen Pietarsaaressa päättyi siihen, että mies puukotti toista miestä Ahlströminkadulla sijaitsevassa kerrostaloasunnossa kuluvan vuoden tammikuussa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Miehelle luettiin syyte tapon yrityksestä tai vaihtoehtoisesti törkeästä pahoinpitelystä. Myös puukotuksen uhri sai syytteen. Käräjäoikeuden on arvioitava, oliko voimankäyttö puolustustilanteessa sopivaa vai syyllistyikö uhri hätävarjelun liioitteluun.

Tapahtumat lähtivät liikkeelle, kun kaksi miestä ja nainen kokoontuivat naisen asunnolle iltapäivällä. Nainen ja miehet tunsivat toisensa entuudestaan. Toinen miehistä on naisen veli. Asunnossa oli paikalla myös kaksi muuta miestä, jotka olivat puukotushetkellä nukkumassa.

Kaikki illanviettoon osallistuneet nuoret ovat iältään reilut parikymppisiä.

Olut pääsi loppumaan illan mittaan, jolloin yksi miehistä lähti täydentämään varastoa läheisestä marketista. Kauppakassiin löysi tiensä myös käsidesi, jota hän sekoitti amerikkalaisperäiseen limonadiin. Kun syyttäjä tiedusteli syytetyltä, oliko tämä aikaisemmin juonut käsidesiä, hän vastasi kieltävästi. Hän kuitenkin myönsi kärsineensä päihdeongelmasta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yöllä kello kahden aikaan asunnon omistaja istui sohvalla veljensä kanssa. Samalla sohvalla istui myös käsidesiä nauttinut mies, joka nousi sohvalta ja haki keittiöstä veitsen. Hän puukotti sohvalla istunutta miestä, kun tämä jutteli siskonsa kanssa.

Kaulan alueelle, kieliluun tasolle, tuli 4-5 syvyinen haava ja vasempaan reiteen tuli noin 2,5 syvyinen haava. Uhrilla oli silkkaa onnea, kun hän selvisi puukotuksesta hengissä. Lisäksi rintaan tuli kolme pinnallista haavaa.

Yllättävään ja hengenvaaralliseen tekoon on etsitty motiivia esitutkinnassa ja käräjäsalissa, mutta sellaista ei ole löytynyt. Asianosaiset eivät ole riidelleet ennen iltaa eikä sen aikana.

Puukottajan muistikuvat ovat hataria. Hän voi kertoa tapahtumasta vain sen, että hänellä ei ole ollut tarkoitus vahingoittaa ketään. Hän kertoi vain horjahtaneensa, jolloin puukko osui vahingossa sohvalla istuneeseen mieheen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vakavista vammoista huolimatta uhri ei menettänyt tajuntaansa, vaan tönäisi ja löi nyrkillä puukottajaa, minkä jälkeen hän potki päähän lattialla maannutta puukottajaa, joka menetti tajunsa. Tämä on syyttäjän näkemys tapahtumien kulusta.

Kaksi muuta asunnossa ollutta miestä heräsivät meteliin ja menivät väliin. Oikeudessa on selvitettävänä, syyllistyikö mies hätävarjelun liioitteluun.

Paikalle hälytettiin poliisi ja ambulanssi. Oikeudessa kuultiin myös hätäkeskusnauhoitusta, joka tapahtui välittömästi puukotuksen jälkeen. Äänessä olivat uhri ja hänen siskonsa.

Oikeudenkäynti jatkuu perjantaina, koska toista todistajaa ei saatu paikalle.

//Juttua ja otsikkoa on muokattu kello 7.18//

"Uhrilla oli tuuria, sillä veitsi ei osunut valtimoon" – Poliisi tutkii Pietarsaaren Lontoossa tapahtunutta puukotusta tapon yrityksenä

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä