Paikallisuutiset

Mia Anderssén-Löf on Pedersören uusi kirkkoherra – Seuraa tehtävässään Kaj Granlundia

Pedersören uusi kirkkoherra on valittu. Kuvituskuva Pedersören kirkosta.
Pedersören uusi kirkkoherra on valittu. Kuvituskuva Pedersören kirkosta. Kuva: Pentti Höri

Mia Anderssén-Löf valittiin Pedersören seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi. Kirkkoherranvaalit päättyivät varsinaiseen vaalipäivään sunnuntaina.

Paikkaa haki kaksi ehdokasta: Anderssén-Löf ja Harry S. Backström. Kaikkiaan 3 597 henkilöä äänesti. Heistä 2 173 äänesti Anderssén-Löfiä, 1 395 Backströmiä. Loput 29 ääntä hylättiin.

Porvoon tuomiokapituli oli asettanut Backströmin ensimmäiselle ja Anderssén-Löfin toiselle ehdokassijalle. Molemmilla hakijoilla on teologian tohtorin tutkinto.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Anderssén-Löf on toiminut Uudenkaarlepyyn seurakunnan kirkkoherrana vuodesta 2018 lähtien. Sitä ennen hän toimi vt. kappalaisena Pietarsaaren ruotsinkielisessä seurakunnassa. Anderssén-Löf on kotoisin Pedersörestä.

Backström toimii kirkkoherrana Länsi-Turunmaan ruotsinkielisessä seurakunnassa. Hän on vuonna 2008 tehdyn pappisvihkimyksensä jälkeen työskennellyt Turunmaalla. Backström on niin ikään kotoisin Pedersörestä.

Anderssén-Löf seuraa tehtävässään Kaj Granlundia, joka jää eläkkeelle.

Pedersören seurakunta syntyi vasta viime vuoden tammikuussa, kun Pedersören, Ähtävän ja Purmon seurakunnat yhdistyivät. Seurakunta kuuluu Porvoon hiippakuntaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Anderssén-Löfin valinnasta ensimmäisenä kertoi ÖT.

Lue myös:

Vaalien kahdessa hakijassa toteutuu perinteinen jako, joka on nostattanut tunteita herätysliikkeiden värittämässä seurakunnassa

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä