Paikallisuutiset

Meritse Kokkolasta Pietarsaareen

Ajan sivu – PS 20 vuotta sitten: M/s Jenny ajaa Köpmanholmenin kautta kerran viikossa syksyyn asti.

M/s Jenny lähti seilaamaan Pietarsaaren ja Kokkolan väliä kesällä 2004. Kuva: Pentti Höri

Noin vuoden verran vakavammin suunniteltu risteilylinja Pietarsaaren ja Kokkolan välillä toteutuu ensi maanantaista alkaen. 170-paikkainen risteilyalus m/s Jenny starttaa puolilta päivin Kokkolasta, pysähtyy Köpmanholmenilla ja saapuu Pietarsaareen puoli viiden maissa.

Alus käy vielä illalla Köpmanholmenilla ja yöpyy Pietarsaaressa. Paluumatka Kokkolaan alkaa tiistaina. Samalla aikataululla on tarkoitus ajaa syksyyn saakka; viikottainen risteilypäivä vain vaihtuu perjantaiksi keskikesän sesongin ajaksi.

M/s Jenny on 30-metrinen, ravintolapalveluin varustettu risteilyalus, joka kuitenkin soveltuu hyvin saaristoliikenteeseen, sanoo kapteeni Jari Sundbäck.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Syväystä meillä ei paljonkaan ole, mutta pari tiukkaa paikkaa reitillä on. Luodon kunta on kuitenkin luvannut ruopata väylää Köpmanholmenin kärjessä ja Dödmansskärissä elokuussa, joten tilanne helpottuu jatkossa.

Luodon saariston kesäasukkaat ovat jossain määrin huolestuneina seuranneet ison risteilyaluksen koeajoja kapeissa salmissa. Jari Sundbäck pitää saaristolaisten huolia turhina.

– Jennyn keskisyväys on vain 1,15 metriä, ja pohja on ihan tasainen. Moni moottoripaatti aiheuttaa pahemmat aallot.

Hän muistuttaa kuitenkin liikenteen alkaessa, että kaikki muut veneilijät ovat väistämisvelvollisia kohdatessaan ammattiliikenteessä olevan aluksen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tälla palstalla Pietarsaaren Sanomat julkaisee siivuja vanhoista jutuistaan. Tämä on julkaistu 28. toukokuuta 2004.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä