Paikallisuutiset

Matti Dahlbackalle lakkiaispuku viiveellä: mainostoimisto kiinnostui 29hienosta suorituksesta

Matti Dahlbacka Koulupuistossa kaihoisin muistoin Kädenojennuksen päässä on Jakobstads Gymnasium, jonka keskikoulukurssin  hän suoritti 1952.
Matti Dahlbacka Koulupuistossa kaihoisin muistoin Kädenojennuksen päässä on Jakobstads Gymnasium, jonka keskikoulukurssin hän suoritti 1952. Kuva: Jukka Iiskonmäki

PIETARSAARI

Tänä keväänä valkolakin pokannutMatti Dahlbacka sai ylioppilaaksi pääsemisensä kunniaksi tyylikkään tummansinisen kokopuvun, jonka hänelle lahjoitti Stockmannin mainostoimisto. Yleensähän puku ylioppilasjuhlaan hankitaan etukäteen, mutta nyt kävi toisin. Dahlbackan elämässä kaikki opiskeluihin liittyvä on muutenkin tapahtunut enemmän tai vähemmän viiveellä.

– Oltuani muutaman vuoden Ruotsissa töissä keskikoulun jälkeen oli tultava Suomeen sotaväkeen, ja perustin sittemmin perheen. Muuan kaveri kehui kauppaopistoa hyväksi laitokseksi, ja niinpä sitten kaksitoista vuotta keskikoulusta pääsyni jälkeen eli 1964 menin vielä kauppaopistoon. Minulla oli jo tuolloin kaksi lasta, ja kolmas syntyi 1966. Töitä on sittemmin kertynyt siellä ja täällä, ja onhan työurakin ollut aika vaihteleva, nyt 82-vuotias merkonomi-ylioppilas tuumii.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ensimmäinen liikahdus pukuasiasiassa tapahtui jo kesäkuun ensimmäisenä, kun Stockmannin mainostoimistosta otettiin yhteyttä. Mainostoimistossa oli huomattu huikea suoritus, ja asia haluttiin nostaa esille Stockmannin mainostoimiston sosiaalisessa mediassa.

– Asia hoidettiin Tampereella, mistä palasin tuliterä Turo -puku mukanani. Mitat otettiin, mutta ei sitä pukua räätäli tehnyt. Taisi löytyä telineestä minulle sopiva yksilö.

Uutta ylioppilasta mainosväki kestitsi sämpyläkahveilla. Matkakulut Tampereelle ja takaisin hän maksoi itse.

Lisäperusteena pukulahjoitukselle mainostoimisto ilmoitti tekstiviestissään, että puvun tarkoitus on myös palvella Dahlbackan seuraavassa valmistujaisjuhlassa, mitkä ne sitten ovatkin ja milloin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– En osaa varmaksi sanoa, tuleeko sellaisia juhlia enää. Mutta mielenkiinnosta alaa kohtaan voisin opiskella vaikka teologiaa jokusen arvosanan verran ilman tutkintopaineita.

Jukka Iiskonmäki

ps@pietarsaarensanomat.fi

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä