Paikallisuutiset

Matkailijoiden määrä väheni Pietarsaaressa - laskua myös yöpymisissä ja majoituskapasiteetissa

Pietarsaaren matkailussa puhaltavat tänä vuonna uudet tuulet. Kaupungin vanhan matkailuneuvonnan aikakausi on ohi, ja Visit Pietarsaari on kuukausi sitten aloittanut toimintansa osakeyhtiönä. - Markkinoimme aktiivisemmin, ja kyllä se alkaa pikkuhiljaa katukuvassakin näkyä, sanoo tuore toimitusjohtaja Matilda Engström. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaaressa erityisesti ulkomailta saapuneiden määrä väheni viime vuonna.

Pietarsaaressa majoitusmyynnin arvo laski vuonna 2023 noin viidesosalla edellisvuodesta ja jäi 3,4 miljoonaan euroon. Huoneiden hinnoissa ei ollut kaupungissa juurikaan muutoksia.

Yöpymisissä, matkailijoiden määrässä ja majoituskapasiteetissa oli myös laskua. Kuten Kalajoella, myös Pietarsaaressa erityisesti ulkomailta saapuneiden määrä väheni.

Visit Pietarsaaren toimitusjohtaja Matilda Engström on aloittanut kaupungin matkailun luotsaamisen vuodenvaihteessa. Engström ei ole vielä ehtinyt syvällisesti perehtyä uusimpiin lukuihin, mutta arvelee työvoiman liikkumisen vaikuttaneen ulkomaalaisten yöpymisten vähenemiseen myös Pietarsaaressa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren matkailussa puhaltavat tänä vuonna uudet tuulet. Kaupungin vanhan matkailuneuvonnan aikakausi on ohi, ja Visit Pietarsaari on kuukausi sitten aloittanut toimintansa osakeyhtiönä.

Tuore toimitusjohtaja kertoo, että kaupungin matkailustrategiaa aletaan nyt rakentamaan uudelle pohjalle.

– Markkinoimme aktiivisemmin, ja kyllä se alkaa pikkuhiljaa katukuvassakin näkyä.

Kokkolassa kävi viime vuonna 84 900 matkailijaa, mikä on saman verran kuin edellisvuonna. Kotimaisten matkailijoiden määrä oli hieman laskussa, kun taas ulkomailta tuli viime vuotta enemmän turisteja. Eniten ulkomaalaisturisteja tuli Ruotsista ja Saksasta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kokkolan majoitusmyynti oli 8,7 miljoonaa euroa, ja markkinaosuus kaikista rekisteröidyistä yöpymisistä Suomessa oli puoli prosenttia.

Huoneen keskihinta Kokkolassa oli 116,70 euroa, mikä oli yhdeksän euroa enemmän kuin vuonna 2022. Kalajoella hinnat ja hinnannousu olivat samankaltaisia.

Myös erikoisempi majoitus, kuten Tankarin majakkasaarella yöpyminen, kiinnosti viime vuonna. Tankarissa tehtiin viime vuonna kävijäennätys, ja lähes joka viides kävijä myös yöpyi siellä.

– Olen erityisen tyytyväinen, että olemme onnistuneet lisäämään Tankarin matkailumääriä nimenomaan elo- ja syyskuussa, Kokkolan Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Teea Pietilä sanoo.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä