Paikallisuutiset

Maskisuositus laajenee koskemaan myös yläkouluja Pohjanmaalla – Virustilanne on rauhoittumaan päin Vaasan sairaanhoitopiirissä, katso grafiikasta tartunnat sairaanhoitopiireittäin

Pohjois-Pohjanmaalla suositukset jatkuvat tammikuun 18. päivään asti.
Pohjois-Pohjanmaalla suositukset jatkuvat tammikuun 18. päivään asti. Kuva: Clas-Olav Slotte

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä suosittelee vahvasti, että kasvomaskeja käytetään kaikissa oppilaitoksissa jo yläkoulusta lähtien. Vaasan sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan kasvomaskia on suositeltavaa käyttää aina julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. Aikaisemmin suositus koski yli 15-vuotiaita.

Jo aikaisemmin alueella annetun kasvomaskisuosituksen mukaan kukin hankkii kasvomaskinsa pääsääntöisesti itse. Kunnat huolehtivat maskien jakelusta vähävaraisille.

Etätyön suosituksessa Pohjanmaa seuraa valtakunnallisesti annettua suositusta, joka koskee erityisesti julkisen sektorin ja yksityisalojen työntekijöitä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tästä grafiikasta voit katsoa, kuinka paljon tartuntoja on todettu sairaanhoitopiireittäin:

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä totesi perjantaina Vaasan sairaanhoitopiirin olevan edelleen koronavirusepidemian leviämisvaiheessa. Tilanne on tosin kääntynyt hieman rauhallisemmaksi.

Ilmaantuvuusluku alueella on 331 tartuntaa 100 000:ta asukasta kohti viimeisen 14 vuorokauden ajalta, mikä on aavistuksen edellispäiviä alhaisempi luku. Vaasan sairaanhoitopiirissä on todettu vuorokauden aikana 31 uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä tartuntoja on kertynyt 737. Näytteitä on otettu kaikkiaan hiukan alle 19 000.

Ryhmä kiittää Pohjanmaan asukkaita, jotka ovat ottaneet tosissaan alueelle annetut suositukset. Erityisesti kasvomaskien käyttö näkyy ympäri Pohjanmaata, mikä kertoo, että vahvoihin suosituksiin suhtaudutaan vakavasti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ryhmä uskoo, että suositustoimenpiteet alkavat purra ja että päästään tilanteeseen, jossa koronaviruksen leviäminen saadaan alueella hallintaan. Silti rajoituksia ja suosituksia on edelleen tärkeää noudattaa.

Keskipohjanmaan levikkialueen kunnista Vaasan sairaanhoitopiiriin kuuluvat Luoto, Pedersöre, Pietarsaari ja Uusikaarlepyy.

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten alueella tartuntatapausten määrä on viime päivinä kasvanut maltillisesti.

Soite ei enää loppuviikosta kertonut uusista tartunnoista alueella, ja kuluneella viikolla sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymän alueella on kerrottu neljästä uudesta koronavirustartunnasta. Näistä tapauksista huolimatta Soiten alueella ollaan yhä koronavirusepidemian perustasolla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Viimeiset tartuntatapaukset ovat liittyneet Vaasan tartuntaketjuun. Soiten mukaan uusimpiin tartuntoihin ei liity laajempia altistumisia, vaan kyseiset henkilöt ovat olleet jo valmiiksi karanteeninomaisissa oloissa. Yhteensä Soiten alueella on todettu kaikkiaan 77 koronavirustartuntaa. Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa ei ole hoidossa yhtään koronapotilasta.

Soite on aloittanut infektiovastaanottojensa toiminnan vahvistamisen oman henkilöstön siirroilla. Kokkolan Koivuhaan vastaanotto suljetaan ensi viikoksi (viikolla 43 eli 19.–23.10.), jonka ajaksi sen koko terveydenhuollon henkilökunta siirtyy koronatyöhön.

Koivuhaan vastaanotolle sovitut ajat siirtyvät Kokkolan pääterveysasemalle. Koivuhaan vastaanoton aukiolosta viikon 43 jälkeen päätetään myöhemmin.

Soiten antoi keskiviikkona suosituksen, että tarpeetonta matkustamista Vaasan sairaanhoitopiirin alueelle on toistaiseksi syytä välttää. Soite suosittelee lisäksi vahvasti kasvomaskin laajaa käyttöä julkisissa tiloissa, kaupoissa sekä muissa paikoissa kodin ulkopuolella asioidessa.

Vaasan sairaanhoitopiiri on raportoinut olevansa epidemian leviämisvaiheessa. Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Varsinais-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit sekä Ahvenanmaan maakunta ovat raportoineet olevansa kiihtymisvaiheessa.

Koronavirusepidemia on kiihtynyt selvästi lähes koko maassa syksyllä ja uusien koronavirustartuntojen määrä on kasvanut merkittävästi etenkin viimeisen kuukauden aikana.

Sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on kasvanut yli kaksinkertaiseksi syyskuun lopun tilanteeseen verrattuna.

Valtaosa uusista tartunnoista on tälläkin viikolla todettu Vaasan sairaanhoitopiirin ohella Helsingin ja Uudenmaan alueilla.

//16.10. kello 14.51 Muokattu otsikkoa. Lisätty sairaanhoitopiirien epidemiatilannetta kuvaaja grafiikka juttuun. Klo 17.24 lisätty kuntakohtainen grafiikka ja koronaepidemiatilanne Soiten alueella.

Lue myös:

Arki Pietarsaaressa, Luodossa, Pedersöressä ja Uudessakaarlepyyssä muuttuu ainakin kolmeksi viikoksi: Yli kymmenen hengen kokoontumiset kielletään Vaasan sairaanhoitopiirin alueella

Tarpeetonta matkustelua Vaasan sairaanhoitopiirin alueelle tulee välttää – Soiten alueen koronatilanne yhä perustasolla ja maskisuositus on voimassa

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä