Mielipiteet

Marita Salmun mielipidekirjoitus: ”Salmu jätti eriävän mielipiteen…”

Kirjoittaja on Pro Pietarsaari -ryhmän kaupunginvaltuutettu.

Kaupungin päättävien toimielinten kokouksista ei pidetä keskustelupöytäkirjaa; se olisikin melko mahdotonta. Julkisia ovat vain esitykset ja päätökset, mahdolliset pääätösehdotuksesta poikkeavat esitykset, äänestykset ja eriävät mielipiteet. Kokouksen kulkua voi käytännössä kommentoida vain omien sanomistensa osalta.

En vastusta stadionia sinänsä, vaan tapaa, jolla se sälytetään kaupungin maksettavaksi. Sopimus on puutteellinen ja kaupungille epäedullinen. Siksi kaupunginhallituksen olisi mielestäni pitänyt palauttaa asia eikä tuoda sitä vielä valtuuston päätettäväksi. Kallis sopimus Rettig-hallista ei pyhitä toista huonoa sopimusta.

Vielä selkeämpi esimerkki eriävän mielipiteen merkityksestä on päätös Toriparkki Oy:n lainan pidentämisestä. Milloin alkuperäinen laina oli myönnetty ja kuka oli silloin ”kaupunki”, joka lainan myönsi? Oliko kaupunginhallituksella oikeus jatkaa lainaa? Milloin laina päättyi? Milloin pidennetty laina päättyy?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mielestäni raameihin ei olisi pitänyt ottaa mukaan varausta stadionin vuokriin, kun sopimustakaan ei ole vielä tehty.

Kaupunginjohtjan suusanallinen selitys ei kirjautunut pöytäkirjaan, joten satunnainen lukija on edelleen huuli pyöreänä. Valmisteluihin ei saada tarkkuutta ja avoimuutta, jos kukaan ei kysy, mistä oikeastaan päätettiin.

Jätin kaupunginhallituksen kokouksessa 27.5.24 eriävän mielipiteen myös talousarviokehyspykälään. Mielestäni raameihin ei olisi pitänyt ottaa mukaan varausta stadionin vuokriin, kun sopimustakaan ei ole vielä tehty.

Raameja ei ole pakko tehdä, mutta kun kerran tehdään, niin tehtäisiin sitten kunnolla. Kunnolla valmisteltuna ne ovat hyvä taloussuunnittelun väline. Näin on aiemmin tuntunut olevankin ja raameihin on aina vedottu, kun budjetin viimeistelyvaiheessa on tulllut ehdotuksia lisäkustannuksista, jotka vielä haluttaisiin mukaan.

Nyt tuntuu tarkoitushakuiselta , että raameilla ei yhtäkkiä olekaan muuten mitään merkitystä, kunhan on tehty sinne tuo vuokravaraus.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä