Paikallisuutiset

Mamma Mia ja muut Abba-hitit soimaan kevään kunniaksi

Musiikinopiskelijat tuottavat illallisshown ravintola Pavikselle.

Kysytäänpä intoa puhkuvalta seurueelta heidän omia suosikkejaan Abban tuotannosta.

– Gimme! Gimme! Gimme!, vastaavat Cornelia Björk ja Ninni Kuusisto.

– Mamma Mia, sanoo Hanna Mwangi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Voulez Vous, kuuluu Kajsa Hautamäen vastaus.

Yrkesakademissa Pietarsaaressa musiikkia opiskelevat nuoret hallitsevat lukuisia muitakin legendaarisen ruotsalaisyhtyeen kappaleita. Jo siksi, että ne ovat kuuluneet heidän musiikkimaailmaansa pienestä pitäen. Ja siksi, että he tulevat laulamaan niitä ravintola Paviksella kevään korvalla.

Huhtikuun Abba-iltoja treenaavat takana vasemmalta Ninni Kuusisto, Hanna Mwangi, Kajsa Hautamäki ja Cornelia Björk. Istumassa vas. organisaattorit Nina Lassander, Emilia Fagerholm ja Dennis Rönngård. Kuva: Pentti Höri

Rantaravintolan asiakkaat ovat kyselleet, eikö Paviksella voisi järjestää kaikkialla suosittuja musiikki-illallisia, jotka tunnetaan myös nimikkeellä dinner show. Toimitusjohtaja Johan Lindberg otti tästä kopin.

Huhtikuun parina viimeisenä viikonloppuna Paviksella kajahtaa, kun YA:n opiskelijat tulkitsevat Abbaa kreikkalaistyylisen illallisen lomassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Abballa on fantastista musiikkia, joka saa ihmiset hyvälle tuulelle.

Ohjelmakoordinaattorit Dennis Rönngård ja Nina Lassander ovat niinikään innoissaan.

– Odotamme tätä kovasti, tästä projektista tulee uskomattoman hauskaa. Abban upea musiikki saa ihmiset hyvälle tuulelle, myös ohjelmaisäntänä ja tiskijukkana showssa toimiva muusikko Rönngård sanoo.

– Solistit valittiin koelaulujen perusteella. Aika moni oli kiinnostunut, ja nämä neljä fantastisen taitavaa valittiin. Odotamme todellakin, että pääsemme työskentelemään heidän kanssaan.

Nina Lassander toimii musiikkipedagogina YA:ssa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tämä on erinomainen ja huikea tilaisuus opiskelijoillemme - oikeaa työtä. Musiikillisesti ilta on haastava, mutta meillä on täällä sellaisia lahjakkuuksia, että tulossa on fantastinen show, Lassander lupaa.

Ravintolapäällikkö Emilia Fagerholmin mukaan Abba-illat pidetään Paviksen isossa salissa, johon mahtuu noin 100 illallisvierasta. Hän on myös innoissaan yhteistyöstä Yrkesakademin kanssa.

– Toivon, että tämä projekti on vain ensimmäinen monista, joita tulemme näkemään täällä tulevaisuudessa. Ruokaa ja musiikkiahan voi yhdistää miten tahansa.

Vaikka iltojen markkinointi ei ollut tätä kirjoitettaessa edes alkanut, satakunta lippua oli jo myyty. Iltoja on virallisesti neljä, 21. - 22.4. ja 28. - 29.4., mutta järjestäjät ennakoivat, että myös vapunaattona tullaan tempaisemaan lisäesitys.

Entäpä naruista vetäjien Abba-suosikit sitten?

– Abballa on hienoja balladeja myös. Minun suosikkini on Slipping Through My Fingers, Dennis Rönngård kertoo.

– The Winner Takes It All. Se tuo niin monia tunteita pintaan, Nina Lassander tunnustaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä