Paikallisuutiset

M/s Mässkärin omistaja: Kyse voi olla inhimillisestä virheestä – katso video

Uponneen M/s Mässkarin onnettomuus saattoi johtua inhimillisestä virheestä.
Uponneen M/s Mässkarin onnettomuus saattoi johtua inhimillisestä virheestä. Kuva: Stefan Bredbacka

Tiina Ojutkangas, Riina Rastas, Minna Mustonen

Pietarsaaren edustalla haveriin joutuneen M/s Mässkärin onnettomuus saattoi johtua inhimillisestä virheestä. Vesibussin yksi omistajista Stefan Bredbacka arvioi onnettomuuden jälkeen, että onnettomuuden aiheutti joko tekninen vika tai inhimillinen virhe, joka liittyi jäähdytysvesihanan. Hana olisi pitänyt avata ennen liikkeelle lähtöä.

Bredbackan mukaan vene on ollut nykyisessä omistuksessa muutaman vuoden, mutta alus on liikennöinyt parikymmentä vuotta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Alus oli rekisteröity 22 matkustajalle ja sen lisäksi miehistölle. Bredbackalla ei ollut tietoa, oliko matkustajamäärä määräysten mukainen.

– Alus on merikelpoinen, vaikka kyydissä olisi kolmekymmentä ihmistä.

.lemonwhale-embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width:100%; width:100% } .lemonwhale-embed-container iframe { position: absolute; top: 0; left:0; width: 100%; height: 100%; }

Onnettomuustutkintakeskuksen erikoistutkija Ilkka Kervinen ei usko, että Otkes ottaa M/s Mässkärin onnettomuuden tutkintaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Keräämme juuri faktoja tapahtuneesta, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, ettemme ota tapausta tutkintaan.

Jotta Otkes ottaa tapauksen tutkittavakseen, täytyy tutkimuksesta olla turvallisuushyötyä.

– Tapaus ei saa olla ilmeinen. Tapauksesta täytyy voida oppia jotain, jolla voidaan ennaltaehkäistä vastaavia tulevaisuuden onnettomuuksia.

Mässkärs Sjöservicen hallituksen puheenjohtaja Anders Boström uskoo onnettomuuden syynä olleen silkan inhimillisen erehdyksen sekä onnettomien sattumusten summan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ilmeisesti edellinen kippari on sulkenut jäähdytysvesihanan, eikä uusi kapteeni ollut huomannut tarkistaa hanan asentoa lähdön hetkellä. Jäähdytyksen puututtua laivan liitoskohdat olivat ylikuumentuneet takakannen alla ja palaneet poikki, jolloin vettä oli päässyt alukseen. Edellisvuosina jäähdytysvesihana on jouduttu sulkemaan aina ajon päätyttyä ja avaamaan lähtiessä. Viime vuonna kuitenkin uusimme koko jäähdytyskaluston uusiksi, joten hana ei ole vettä tiputtanut eikä sitä ole enää tarvinut sulkea ja avata. Näin ollen ajoon lähtevä kapteeni ei osannut aavistaa, että hana olisi väännetty kiinni, kertoo Boström.

Hän harmittelee tapahtumaa, mutta on onnellinen ettei ihmishenkiä menetetty. Materiaaliset menetykset korvannee vakuutus niin aluksen omistajille kuin matkustajillekin.

– Parikymmentä vuotinen alus oli todella hyvässä kunnossa. Olemme vuosien aikana korjanneet useita kohtia. Muun muassa juuri jäähdytysjärjestelmä oli uusittu kokonaan, sisustukseen olemme satsanneet ja pilssin uusineet. Harmi, että kävi näin, hän tuumailee.

Lisätty kello 15:52: Onnettomuustutkintakeskuksen kommentti.

Katso myös: M/s Mässkär upposi Pietarsaaressa.

Katso myös: Matkustaja säikähti, kun tajusi kylmän totuuden.

Lue myös: Muistutus turvallisuusasioista

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä