Paikallisuutiset

LVIS-alalla jo parikymmentä vuotta toiminut firma vaihtaa toimitusjohtajaa – ”Asentajataustastani on yrityksen johtamisessa paljon hyötyä”

Roger Häggistä tulee ORS Servicen toimitusjohtaja, sillä Stefan Björkman siirtyy neuvonantajaksi. Kuva: ORS Service

Pietarsaaressa pitkään toimineessa lämpö-, vesi-, ilmanvaihto- ja sähköfirmassa tapahtuu johtajanvaihdos. ORS Servicen perustajiin lukeutuva Stefan Björkman siirtyy omasta pyynnöstään yrityksessä neuvonantajan rooliin ja luovuttaa yrityksen vetovastuun Roger Häggille. Hägg on nimitetty toimitusjohtajaksi 1. kesäkuuta alkaen.

Roger Hägg siirtyy toimitusjohtajaksi työnjohtotehtävistä, ja hän on käytännössä vastannut yrityksen johtamisesta alkuvuodesta lähtien. Alun perin Hägg tuli ORS Servicelle asentajaksi jo yli vuosikymmen sitten.

– Olen aina halunnut aktiivisesti kehittää osaamistani ja uusi rooli on hyvä jatkumo tälle. Stefan sekä toinen perustaja Roger Sundstedt ovat antaneet tärkeitä oppeja ja hyvän perustan toiminnan jatkamiselle. Asentajataustastani on yrityksen johtamisessa paljon hyötyä, Hägg kuvailee.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

ORS Servicen perustamisesta tulee syksyllä kaksikymmentä vuotta. Pitkäaikaisimmat työntekijät ja asiakkaat ovat olleet mukana yrityksen perustamisesta lähtien. ORS Service palvelee teollisuutta sekä liike-, hoiva- ja asuinkiinteistöjä.

Palveluihin kuuluvat putki-, lämpö-, sähkö-, ilmanvaihtotyöt sekä sprinkleri- ja kylmätekniikka. Suuria muutoksia toimintaan ei johtajavaihdoksen myötä ole tulossa, vaan yrityksessä jatketaan hyväksi havaitulla linjalla.

– Teemme erittäin vähän töitä yksityisasiakkaille. Meidän vahvuusalueemme ovat kiinteistöt ja teollisuustekniikka, Hägg sanoo.

Kesä on ORS Servicelle kiireistä aikaa, kun tehtaissa pidetään seisokkeja ja lomakausi painaa päälle. Talotekniikka-ala on kärsinyt taantumasta, mutta Hägg suhtautuu tulevaisuuteen myönteisesti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kyllä kysyntää on taantumasta huolimatta. Norjassa ja Ruotsissa menee jo hyvin, ehkä Suomessakin markkinat alkavat kesän jälkeen vetämään samalla tavalla.

ORS Service on aloittanut toimintansa vuonna 2004. Sen liikevaihto oli vuonna 2023 noin 2,5 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos hieman yli 200 00 tuhatta euroa. Liikevoittoprosentti oli kymmenen prosenttia. Yritys työllistää 17 henkilöä. Se kuuluu talotekniikkakonserni QMG:hen, joka on Suomen suurimpia talotekniikkayrityksiä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä