Paikallisuutiset

Luodossa on ohjelmassa kesäseurojen viikonloppu

Tomas Gäddnäs, Timo Tupeli ja Jonas Björkskog seurasivat keskiviikkona telttojen pystytystä Fagernäsissä
Tomas Gäddnäs, Timo Tupeli ja Jonas Björkskog seurasivat keskiviikkona telttojen pystytystä Fagernäsissä Kuva: Heimo Riihimäki

Heimo Riihimäki

Luoto

Perjantaista sunnuntaihin kuullaan Fagernäsissä Sanaa. On perinteisten kesäseurojen aika. Fagernäsiin on pystytetty kaksi isoa telttaa ja valmisteltu kirkon ympäristöä muutenkin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Lauantaina ja sunnuntaina paikalla saattaa olla jopa yli 6000 ihmistä, tiedottaja Tomas Gäddnäs sanoo.

– Perjantaina väkeä on vähemmän... arviolta siis.

Tomas Gäddnäs huomauttaa, että kesäseurat ovat avoin tilaisuus eikä kävijöitä pyritä sen tarkemmin laskemaan.

– Toimintamme on ollut kaksikielistä jo 1920 -luvulta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Fagernäsiin odotetaan väkeä Kokkolan ja Uudenkaarlepyyn väliseltä alueelta, mutta myös Ruotsista, Norjasta ja Venäjältä.

Kesäseuroja on järjestetty Luodon kirkon tienoilla vuodesta 1929. Jo pitkään on tehty yhteistyötä ähtäväläisten kanssa, jotka järjestävät kesätapahtuman joka toinen vuosi. Yhteistyötä tehdään laajemminkin. Ruokailuteltta lainattiin Pohjois-Ruotsissa toimivalta sisaryhdistykseltä, toinen teltta Isokirja r.y.:ltä.

– Uutta on, että tällä kertaa seuroja voi seurata You Tuben kautta myös kuvan kera, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jonas Björkskog sanoo.

Toinen uusi asia on, että Lammassaaren silta on remontissa. Voi olla, että Pohjantien kautta kulkee viikonloppuna tavallista enemmän autoja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kesäseurojen järjestelyistä vastaavat Risöhäll bönehusförening, Näs fridsförening ja Bosund bönehusförening sekä Luodon seurakunta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä