Mielipiteet

Lukijan mielipide: Venetsialaisillan ja -yön paukuttelu keskustassa on kiellettyä

Ruotsinkielisessä ÖT-lehdessä ilmoitettiin sunnuntaina 20.8. ilotulitteiden rajoitetusta käytöstä Venetsialaisviikonloppuna. Suomenkielisissä lehdissä ei ollut mitään ko. ilmoittelua?

Kyseisen ruotsinkielisen ilmoituksen mukaan on ymmärrettävissä, että kaupungin keskustassa, asuinalueilla ja rakennusten läheisyydessä ilotulitteiden käyttö on kiellettyä. Kuitenkin jälleen toistui aiempien vuosien ilmiö, että pauketta oli kaupungin keskustassa läpi yön aina aamutunneille saakka.

Tässä tapauksessa lienee turhaa kenenkään sanoa, että muuta sivummalle keskustasta, jos et halua kuulla pauketta läpi yön. Paukuttelun oli määrä loppua klo 24 mennessä, ja sen paikkahan ei ole ihmis asuntojen läheisyydessä. Nythän oli kyseessä huvilakauden päättäjäisjuhlinta viikonloppu, ja oikea juhlintapaikkka lienee huviloilla ja rannoilla, eikä kaupungin keskustassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Olikohan täyttäneet 18 vuotta katuja pitkin kulkijat, jotka paukuttelivat ihmisten asuntojen vieressä, ehkä ajattelematta asujien kotirauhaa?

Siinäkö sitä juhlinta-aihetta oli, että saadaan koirat, kissat, hevoset ym. eläimet stressaantumaan ja ihmisten kotirauha häiriintymään? Ei tainnut olla äiti poikien mukana neuvomassa, missä ei saa paukutella.

Sunnuntain aamulenkillä sai keskustan kävely- ja muillakin kaduilla nähdä ilotulitteiden jäännöksiä ammutuista raketeista ja paukuista. Tuskinpa ne Fäbodan tai muilta rannoilta sinne olivat lentäneet. Kovista äänistä päätellen kyse oli kaupungin keskustassa tapahtuneesta paukuttelusta.

Ei kesämökin omistaja

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kirjoittajan henkilöllisyys on toimituksen tiedossa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä