Paikallisuutiset

Loppiaisena vain muutama uusi koronatartunta Vaasan sairaanhoitopiirissä, Keski-Pohjanmaalla toinen nollapäivä peräkkäin

Kasvomaskisuositus on yhä voimassa pohjalaismaakunnissa.
Kasvomaskisuositus on yhä voimassa pohjalaismaakunnissa. Kuva: Clas-Olav Slotte

Vaasan sairaanhoitopiirissä koronatartuntoja ei kirjattu loppiaisena yhtä runsaasti kuin eilen tiistaina, jolloin ilmeni14 uutta tartuntaa. Loppiaisena uusia tartuntoja on tullut ilmi kolme edellisen vuorokauden aikana.

Yhteensä sairaanhoitopiirissä on rekisteröity 1 332 koronavirustartuntaa epidemian alusta lähtien.

Ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohden viimeiseltä kahdelta viikolta on 37. Sairaanhoitopiiri on epidemian kiihtymisvaiheessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kunnittain ilmaantuvuus (5.1.) on seuraava: 0–9 Kaskinen, Laihia, Närpiö, Pedersöre ja Uusikaarlepyy. 10–49 Korsnäs, Kristiinankaupunki, Luoto, Pietarsaari, Vaasa ja Vöyri. 50–99 Mustasaari. 100–199 Maalahti.

Soiten alueella ei ole tullut keskiviikkona ilmi uusia tartuntoja. Edelliset tartuntatapaukset ovat maanantailta. Yhteensä tartuntoja on diagnosoitu tähän mennessä 155.

Pohjois-Pohjanmaalla varmistuneita tartuntoja rekisteröitiin keskiviikkona 25 kappaletta. Näistä kolme kirjattiinTHL:n koronakartalla Sieviin ja yksi Ylivieskaan. Tartuntatautirekisterin tiedot päivittyvät THL:n kartalle muutamien päivien viiveellä.

Ilmaantuvuusluku Pohjois-Pohjamaalla kahdelta viikolta 100 000 asukasta kohden on 41,87.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sairaalahoidossa Oulun yliopistollisessa sairaalassa on seitsemän koronapotilasta. Yhteensä tartuntoja epidemian alusta lähtien on kirjattu 1 628.

Koko Suomessa on keskiviikkona rekisteröity Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan 331 uutta koronatartuntaa.

//päivitetty Soiten ja Suomen tiedoilla 6.1. klo 12.22., lisätty Pohjois-Pohjanmaan tiedot klo 13.39//

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä