Paikallisuutiset

Lisäkerrokset avainsana: Ristikarin ranta alkaa kiinnostaa rakennusfirmoja Pietarsaaressa

Havainnekuvassa näkyvät korkeutta kasvaneet kerrostalot Ristikarin rannassa.
Havainnekuvassa näkyvät korkeutta kasvaneet kerrostalot Ristikarin rannassa. Kuva: Pietarsaaren kaupungin kaavoitusosasto

Pentti Höri

Rakennusoikeuden lisääminen eli kerroskorkeuden kohottaminen on herättänyt rakennusyritysten kiinnostuksen Ristikarin ranta-alueelle Pietarsaaressa. Toimistoarkkitehti Melinda Lundgrenin mukaan yrityksiltä on jo tullut kyselyitä aikatauluista, rakennusoikeudesta ja materiaaleista.

Asemakaavaluonnos, joka mahdollistaa vanhasta kaavasta poiketen enimmillään kuusikerroksiset kerrostalot on vasta tulossa käsittelyyn. Sen uskotaan valmistuvan ensi keväänä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaupungin tavoitteena on järjestää heti sen jälkeen suunnittelukilpailu. Samaa yritettiin muutamia vuosia sitten, mutta tuolloin enintään kolmikerroksinen rakentaminen ei kiinnostanut ainuttakaan yritystä.

Uusien talojen tulee sekä muodoltaan että rakennusmateriaaliltaan sopia jo olemassa olevaan ympäristöön. Julkisivut voivat olla maalattua puuta, rapattuja tai vaalean sävyistä poltettua tiiltä.

Ristikarin rannassa olevalle Kotirannan puistoalueelle ollaan samalla kaavoittamassa pari- tai kytkettyjä pientalotontteja. Kaavassa on varaus kahdellekin uudelle leikkipuistolle.

Ristikaria alettiin rakentaa vuoden 1994 asuntomessuille. Alue on laajentunut etelään päin harvakseltaan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä