Urheilu

Liikkuva KPV hyydytti Jaron – sarjakärjessä nyt entistä tiiviimpää ja enää neljä ottelua jäljellä

Jaron ulottuva toppari Stanley Amuzie pelasi virheettömän ottelun ainakin puolustussuuntaan, mutta se ei riittänyt.
Jaron ulottuva toppari Stanley Amuzie pelasi virheettömän ottelun ainakin puolustussuuntaan, mutta se ei riittänyt. Kuva: Fredrik Aaltonen

Kaj Högdahl

Jaro - KPV 0-1 (0-0)

Tärkeään paikalliskamppailuun Jaro ei saanut parasta osaamistaan esiin, eikä myöskään parasta kokoonpanoaan kentälle ja joutui nöyrtymään niukkaan tappioon. Toni Takamäki, Guillermo Sotelo ja Toro olivat sivussa. KPV oli yritteliäämpi ja onnistui vielä pitämään Jaron maaliahneet hyökkääjät kurissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vihreäpaitaiset vieraat olivat lähes koko ajan paremmassa liikkeessä eikä Jaro saanut pelistä otetta. Vasta 22. minuutilla punapaidoilla oli ensimmäinen pitempi rakennettu hyökkäys. KPV:n karvaus keskellä vie tilanteet.

Kuitenkin jo 6. minuutilla Jaro sai vaarallisen vastahyökkäyksen, mutta Anthony Olusanya kiskaistiin nurin, eikä erotuomarin mielestä aihetta rangaistuspotkuun ollut. Kummallekaan ei juuri tekopaikkoja avauspuolikkaalla tullut.

Jatkossa peli hieman avautui ja vauhti parani. Samalla Jarokin pystyi enemmän palloa pitämään. 64. minuutilla haettiin vaihdoilla uutta hyökkäysvoimaa, kun viime peleissä onnistunut Will Inalien ja Axel Vidjeskog tulivat Topi Järvisen ja Joni Remesahon tilalle. Tehoa ei tällä kerta kuitenkaan löytynyt.

KPV sen sijaan onnistui paremmin vaihdoissaan. Aleksi Pahkasalo ehti tuskin olla kentällä täyttä minuuttia, kun Jaron päässä heilahti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hyvän ottelun pelannut KPV-toppari Ulrich Meleke katkaisi ja toi pallon ylös. Syöttö kimpoili Jaron maalin edustalla eikä Jean Mabindan purku onnistunut ja Pahkasalo sai tuikattua pallon verkkoon. Peliä oli käyty 76 minuuttia.

Maali pakotti kotijoukkueen nostamaan tempoa, mutta vieraille se ei kovin suurta ongelmaa tuonut. Pitkään pimennossa ollut Severi Kähkönen pääsi pariin kertaan hyvään vetopaikkaan, mutta liika yritys vei pallot selvästi yli.

Jarolla ei koko ottelussa lopulta montaa tilannetta ollut. Kuten ei liioin KPV:llä paremmasta pallonhallinnasta huolimatta.

Ottelussa olivat vastakkain Vidjeskogin veljet.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– KPV oli nyt parempi. Emme saaneet omaa peliä kunnolla käyntiin.

Kolmea pistettä haettiin. Peli meni tarkaksi ja meiltä puuttui vauhtia. On varmaan syytä vaan katsoa peiliin, selvitti Jaron Axel.

– Vaikea peli kaiken kaikkiaan. Meillä oli alussa hallinta, mutta toisella peli tasoittui. Maali tuli meille sopivaan aikaan. Saimme tähän peliin lähteä altavastaajana ja onnistuimme pitämään nollan, sanoi vanhempi KPV:n Adam.

Tappio ja vielä miten se tuli, harmitti valmentaja Niklas Käckoa.

– Olisimme kuitenkin vähän enemmän ansainneet. En ymmärrä, miten tilanteesta maali tuli. Paikkoja ei juuri tullut ja olimme hieman jäljessä. Palloja lyötiin liian nopeasti syvyyteen ja hyökkäykset jäivät lyhyiksi. Toiselle puolikkaalle haimme enemmän kontrollia, mutta kipinä oli jotenkin hukassa. Kova tahti alkaa pakostakin näkyä.

KPV:n käskijä Niko Kalliokoski oli tyytyväisempi.

– Lähtökohdat olivat vaikeat, mutta tappio SJK Akatemialle ja derby toivat lisälatausta, joten motivointia ei tarvinnut. Pidettiin aika korkeaa puolustuslinjaa, joten näimme mistä Jaro tulee. Onnistuttiin pitämään selusta puhtaana ja voitettiin usein kakkospallot.

Kärkijoukkueille on tullut pistemenetyksiä vuorotellen, joten kärjessä on nyt entistä tiiviimpää ja enää neljä ottelua jäljellä. Oulu ohitti Jaron KTP-voitollaan ja kotkalaisilla on edelleen yksi ottelu enemmän pelaamatta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä