Paikallisuutiset

Liian vähäinen kiinnostus: turkisalan koulutus Pietarsaaressa päättyy

Arkistokuvassa opiskelija Marina Shafikova esittelee turkiksista seinälle asetettavaa ryijyä. Alan opiskelu päättyy nyt Pietarsaaressa opiskelijoiden vähäisyyteen.
Arkistokuvassa opiskelija Marina Shafikova esittelee turkiksista seinälle asetettavaa ryijyä. Alan opiskelu päättyy nyt Pietarsaaressa opiskelijoiden vähäisyyteen. Kuva: Arkisto / Anita Salmi

Turkisalan koulutus Pietarsaaressa päättyy. Syynä on alan vähäinen kiinnostavuus opiskelijoiden keskuudessa.

– Hakijoiden lukumäärä on ollut liian pieni. Se on sääli, mutta emme voi pitää koulutuslinjaa, joka ei houkuttele opiskelijoita, sanoo ammattikorkeakoulu Centrian koulutusjohtajaJennie Elfving sanomalehti Österbottens Tidningin haastattelussa.

ÖT kirjoitti asiasta ensimmäisenä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Linjalla on tällä hetkellä muutama opiskelija. He suorittavat kevään kurssinsa loppuun, mutta uusia opiskelijoita ei enää syksyksi oteta.

– Suurta dramatiikkaa tähän ei liity. Olemme jo monena vuonna joutuneet tekemään erilaisia kokeiluja saadaksemme linjan jatkumaan, mutta kiinnostus on ollut vähäistä.

Linjan koneet jäävät Pietarsaaren Campus Allegrossa sijaitseviin tiloihin joksikin aikaa. Elfvingin mukaan tämä luo kiinnostuneille toimijoille mahdollisuuksia järjestää tiloissa turkisalan kursseja.

Opiskelulinjaa aiemmin tukenut turkiskasvattajien yhdistys lopetti yhteistyön ja rahoituksen jokin aika sitten.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jennie Elfvingin mukaan turkisala toivoo mieluummin ammattikoulutasoista peruskoulutusta, mutta Centria ei sitä ammattikorkeakouluna voi järjestää.

Turkisalan koulutusta on annettu Pietarsaaressa lähes 30 vuoden ajan.

Centria jatkaa muita kuten venealan ja tradenomikoulutuksen linjoja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulun kirjoissa on Pietarsaaressa vajaa 300 opiskelijaa, mutta kaikki eivät näy Campuksella päivittäin.

Juttua on päivitetty klo 16.32.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä