Paikallisuutiset

Lihavarkaus Pietarsaaren torilla: ”Tuhat euroa ei riitä kattamaan vahinkoja”

Pietarsaaren torilla sijaitseva myyntikoju toimii kahden maatilan suoramyyntikanavana. Varkaiden matkaan lähti ainakin naudan ja lampaan lihaa. Kuva: Tapio Lehtinen

Pietarsaaren torilla tapahtui röyhkeä varkaus varhain tiistaiaamuna, kun varkaat veivät lihaa myyntikojun jääkaapeista. Koju toimii kahden maatilan suoramyyntikanavana. Varkaiden matkaan lähti ainakin naudan ja lampaan lihaa.

- Varastetun lihan määrää on vaikea arvioida, mutta tuhat euroa ei riitä kattamaan vahinkoja, arvioi Conny Englund, yksi Två Gårdar-myyntikojun yrittäjistä.

Englund oli juuri ollut selvittämästä vahinkoja vakuutusyhtiössä, kun hänet tavoitettiin puhelimitse torilta. Hän teki tapauksesta myös rikosilmoituksen poliisille. Rötöksen tekijät ovat saattaneet tallentua torin valvontakameroihin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

- Teon motiivia voi vain arvailla. Varkaat ovat saattaneet etsiä ensisijaisesti käteistä rahaa, mutta sitä emme säilytä myyntikojussa aukioloaikojen ulkopuolella, sanoo Englund.

Kojun varashälyttimen mukaan murto tapahtui kello 6.15 aamulla. Siihen aikaan torilla alkaa liikkua ihmisiä, joten Englund ihmettelee kellonaikaa.

Vastaavaa rötöstelyä ei ole tapahtunut Två gårdar-myyntikojulla aiemmin. Se on ollut torilla vuodesta 2018 lähtien. Englund sanoo, että jääkaappien hyllyt täytetään uudelleen ja toiminta jatkuu. Pietarsaaren torimyynnissä on parhaillaan menossa huippusesonki, koska kaupungissa viettetään Jaakon päiviä.

Jääkaapin hyllylle jäi vain muutama lihapaketti varkaiden jäljiltä. Kuva: Tapio Lehtinen
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä