Paikallisuutiset
Lemon & Lime -ravintolasta ankkaa ja sushia - Uusi ravintola pitää ovensa avoinna iltaan asti
PIETARSAARI
Pietarsaaressa Isokadulla toimintansa lopettaneen Mango House -ravintolan tiloihin on avattu uusi ravintola, aasialaista ruokaa valmistava Lemon & Lime. Noin kaksi viikkoa sitten alkunsa saaneen ravintolan toiminnasta vastaavat pietarsaarelaiset yrittäjätHuy Vu jaHeli Vu.
Ravintola pitää joka arkipäivä lounaspuffettia ja iltaisin ruokaa voi tilata jopa 40 eri ateriavaihtoehtoa sisältävältä a la carte -listalta. Listalta löytyy muun muassa sushia, jättikatkarapuja, mustekalaa ja ankkaa. Vuut sanovat, että ravintola panostaa valmistamissaan ruoka-annoksissa aasialaiseen tapaan runsaaseen kasvisten määrään.
– Voisi sanoa, että ankka on meidän ravintolamme erikoisuus. Olen kuullut, että ankkaa ei juurikaan löydä muista Pietarsaaren ravintoloista, mutta meillä sitä on, Heli Vu sanoo.
Ravintola-alalle päätyminen on ollut pariskunnan pitkäaikaisena haaveena. Heli Vu kertoo työskennelleensä aiemmin itse ravintola-alalla ennen tehdastyöhön päätymistä, ja Helin tapaan tehtaalla ennen ravintolan avaamista työskennellyt Huy Vu on ollut intohimoinen aasialaisen ruoan valmistaja perheen kotona jo useiden vuosien ajan.
Kun Mango House -yritys lopetti toimintansa, avautui viimein pariskunnalle tilaisuus kokeilla siipiään.
– Ajattelimme, että nyt tai ei koskaan, he hymyilevät.
Huy Vu vastaa ravintolassa ruoan valmistuksesta ja Heli Vuun tavoittaa taas ravintolan puolelta. Aasialaisessa ravintolassa ensimmäistä kertaa vieraileville kumpikin heistä suosittelee maistettavaksi ankka- tai kanaruokia.
– Myös sushi on itsessään tänä päivänä melkoinen trendiruoka, joten sitä kannattaa myös kokeilla, Huy Vu toteaa.
Pariskunta kertoo, että Lemon & Lime -ravintola on vasta alkutekijöissään, ja asiakkailta saamansa palautteen he kokevatkin äärimmäisen tärkeäksi.
– Meistä on aina mukava kuulla positiivista palautetta, mutta haluamme myös tietää, mikäli ruoka ei ole jostain syystä maistunut tai jos asiakkaalla on jotain toiveita tai kehittämisehdotuksia ravintolallemme.
– Haluamme kehittää jatkossa ravintolaamme koko ajan eteenpäin, ja toivomme, että asiakkaat ovat myös aktiivisesti prosessissa mukana osaltaan meille suunnannäyttäjinä, he kertovat.