Paikallisuutiset

Lemon & Lime -ravintolasta ankkaa ja sushia - Uusi ravintola pitää ovensa avoinna iltaan asti

Kun pietarsaarelaisilta Huy (vas.) ja Heli Vulta tiedustelee ravintolan Lemon & Lime -nimen alkuperää, paljastaa yrittäjäpariskunta, että he ovat sitruunan ystäviä.
Kun pietarsaarelaisilta Huy (vas.) ja Heli Vulta tiedustelee ravintolan Lemon & Lime -nimen alkuperää, paljastaa yrittäjäpariskunta, että he ovat sitruunan ystäviä. Kuva: Maija Rahkola

PIETARSAARI

Pietarsaaressa Isokadulla toimintansa lopettaneen Mango House -ravintolan tiloihin on avattu uusi ravintola, aasialaista ruokaa valmistava Lemon & Lime. Noin kaksi viikkoa sitten alkunsa saaneen ravintolan toiminnasta vastaavat pietarsaarelaiset yrittäjätHuy Vu jaHeli Vu.

Ravintola pitää joka arkipäivä lounaspuffettia ja iltaisin ruokaa voi tilata jopa 40 eri ateriavaihtoehtoa sisältävältä a la carte -listalta. Listalta löytyy muun muassa sushia, jättikatkarapuja, mustekalaa ja ankkaa. Vuut sanovat, että ravintola panostaa valmistamissaan ruoka-annoksissa aasialaiseen tapaan runsaaseen kasvisten määrään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Voisi sanoa, että ankka on meidän ravintolamme erikoisuus. Olen kuullut, että ankkaa ei juurikaan löydä muista Pietarsaaren ravintoloista, mutta meillä sitä on, Heli Vu sanoo.

Ravintola-alalle päätyminen on ollut pariskunnan pitkäaikaisena haaveena. Heli Vu kertoo työskennelleensä aiemmin itse ravintola-alalla ennen tehdastyöhön päätymistä, ja Helin tapaan tehtaalla ennen ravintolan avaamista työskennellyt Huy Vu on ollut intohimoinen aasialaisen ruoan valmistaja perheen kotona jo useiden vuosien ajan.

Kun Mango House -yritys lopetti toimintansa, avautui viimein pariskunnalle tilaisuus kokeilla siipiään.

– Ajattelimme, että nyt tai ei koskaan, he hymyilevät.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Huy Vu vastaa ravintolassa ruoan valmistuksesta ja Heli Vuun tavoittaa taas ravintolan puolelta. Aasialaisessa ravintolassa ensimmäistä kertaa vieraileville kumpikin heistä suosittelee maistettavaksi ankka- tai kanaruokia.

– Myös sushi on itsessään tänä päivänä melkoinen trendiruoka, joten sitä kannattaa myös kokeilla, Huy Vu toteaa.

Pariskunta kertoo, että Lemon & Lime -ravintola on vasta alkutekijöissään, ja asiakkailta saamansa palautteen he kokevatkin äärimmäisen tärkeäksi.

– Meistä on aina mukava kuulla positiivista palautetta, mutta haluamme myös tietää, mikäli ruoka ei ole jostain syystä maistunut tai jos asiakkaalla on jotain toiveita tai kehittämisehdotuksia ravintolallemme.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Haluamme kehittää jatkossa ravintolaamme koko ajan eteenpäin, ja toivomme, että asiakkaat ovat myös aktiivisesti prosessissa mukana osaltaan meille suunnannäyttäjinä, he kertovat.

ps@pietarsaarensanomat.fi

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä