Paikallisuutiset

Laulu-Jaakot ja Pohjan Miehet joulukonsertissa Pietarsaaren kirkossa

Vaasalainen mieskuoro Pohjan Miehet viime vuoden joulukonsertissa Härmässä. Ensi viikon torstaina kuoro esiintyy Pietarsaaren kirkossa. Kuva: Johannes Ahlvik

Torstaina 14. joulukuuta Pietarsaaren kirkossa kajahtaa, kun mieskuorot Laulu-Jaakot Pietarsaaresta ja Pohjan Miehet Vaasasta esiintyvät yhteiskonsertissa.

Ohjelmassa ovat luonnollisesti joululaulut.

– Aika vaihtelevaa ohjelmaa on luvassa. Konsertissa kuullaan hyvä kattaus perinteistä ja uudempaa, viihteellisempää joulumusiikkia, Laulu-Jaakkojen taiteellinen johtaja Johannes Ahlvik kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Hienoa tulee varmasti olemaan yhteisnumeroissa, sillä esiintymässä on yhtäaikaa 50–60 laulajaa.

Laulu-Jaakot yhdistää voimansa Pohjan Miesten kanssa joululaulujen parissa. Jaakkoja johtaa Johannes Ahlvik. Kuva: Noora Storlund

Kahden mieskuoron yhteensovittaminen ohjelmallisesti voisi olla haastavaakin, mutta Ahlvikin mukaan tällä kertaa se on ollut verraten helppoa.

– Molemmilla kuoroilla on samaakin ohjelmistoa, mistä on ollut mukavaa rakentaa yhteiset osuudet. Kuitenkin kummallakin kuorolla on selkeästi omia kappaleita, joita toinen kuoro ei laula.

Laulu-Jaakoilla ja Pohjan Miehillä on jonkin verran yhteistä historiaa, muun muassa vuosi sitten toteutettu yhteinen joulukonsertti Härmässä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ajattelimme, että molemmat kuorot pääsevät pois kotoa ja tulevat vähän niin kuin toisiaan vastaan. Se onnistui erinomaisesti, Johannes Ahlvik kertoo.

Konsertti sovittiin arki-illaksi, koska joulun alla tapahtuu paljon ja viikonloput ovat täynnä kaikkea muuta.

Arviolta tunnin kestävään ja klo 19 alkavaan konserttiin on vapaa pääsy, mutta maksullisen käsiohjelman voi halutessaan ostaa.

Pohjan Miehiä konsertissa johtaa Juri Kadar.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä