Paikallisuutiset

Laulajan tietä pian 40 vuotta – Joel Hallikaisen gospelkonsertti Pietarsaaren kaupunginkirkossa sisältää uutta ja vanhempaa ohjelmistoa

Kuva: Jouni Lehtinen

Laulaja ja lauluntekijäJoel Hallikainen esiintyy Pietarsaaren kirkossa 12. lokakuuta.

Taivas tulee alas -gospelkonsertin ohjelmistossa on sävelmiä tuoreelta samannimiseltä levyltä. Lisäksi kuullaan tuttuja kappaleita vuosien varrelta, uutta ja vanhempaa.

– Olen saanut laulaa yleisölle lähes 40 vuotta. Kipuilun aika, johon liittyi alkoholismia, on ohi. Sain 15 vuotta sitten elämälleni uuden suunnan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tähän ikään mennessä on muutenkin nähnyt monenlaista, eikä tarvitse esittää muuta kuin on. Voi paneutua täysin sydämin esityksiin, laulamiseen, Ruotsista kiertueelta tavoitettu Joel Hallikainen kertoo.

”Tulen aina mielelläni Pietarsaareen. Puinen, vanha kaupunginkirkko on hyvin kaunis. Siellä esiintyminen on mieluisaa.” Joel Hallikainen

Länsinaapurissa hän esiintyy jonkin verran. Tutuimmiksi ovat tulleet kuitenkin kotimaan estradit. Hän tekee laulelmakeikkoja, laulaa tanssilavoilla, lisäksi on gospel- ja joulukonsertteja. Esiintymisiä on vuodessa noin 100.

– Tulen aina mielelläni Pietarsaareen. Puinen, vanha kaupunginkirkko on hyvin kaunis. Siellä esiintyminen on mieluisaa, Hallikainen kuvailee.

Hän puhuu lämpimästi perheestään ja arvostaa sen tukea. Yleisö on niin ikään tärkeä taustavoima, kun se jaksaa tulla tilaisuuksiin. Ei muuten näin pitkää uraa pystyisi rakentamaan ja jatkamaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yhtenä uutuutena Hallikainen mainitsee Ilon pisara -toiminnan, jossa on mukana. Siinä on laulajia ja muita esiintyviä taiteilijoita, yhteensä 30 artistia.

– Yritykset voivat ostaa taiteilijan esiintymään vanhusten – tai itse sanon, kunniakansalaisten – palvelulaitoksissa. Samalla ne osoittavat yhteiskuntavastuunsa.

– Me mukana olevat taiteilijat haluamme näin osaltamme tuoda laitoksissa olevien elämään iloa ja valoa, Hallikainen luonnehtii.

Ilon pisara -toiminnalla ei kerätä varoja, vaan mahdollistetaan tasokkaiden taiteilijoiden esiintymiset senioreiden palvelukodeissa. Lisää tietoa aiheesta on yhteisön nettisivuilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Gospelkonsertin Pietarsaaren kirkossa järjestävät sydänyhdistys ja suomalainen seurakunta. Lipunmyynti ovelta alkaa tuntia ennen tilaisuutta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä