Paikallisuutiset

Lapset saavat joululahjan - keräys onnistui Pietarsaaressa. Varsinainen keräys päättyi seurakuntakeskuksessa, mutta vielä ehtii halutessaan muistaa joululahjalla tuntematonta lähimmäistä.

Pietarsaari

Seurakuntakeskuksen ovi on käynyt tasaiseen tahtiin koko viikon ajan ihmisten muistaessa tuntematonta lähimmäistään joululahjalla. Pukinkonttiin on lahjoitettu niin pehmeitä kuin koviakin paketteja. Lahjakortteja oli saatu torstaihin mennessä 66 kappaletta ja ne oli kirjoitettu 10-70 euron summalle.

– Joululahjakeräys on tuottanut satoja paketteja jaettavaksi apua tarvitseviin kotitalouksiin Pietarsaaressa. Voi kyllä sanoa, että lapset saavat joululahjan, iloitsee diakoniKirsi Rundgren Pietarsaaren suomalaisesta seurakunnasta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Varsinainen keräys päättyi seurakuntakeskuksessa eilen torstaina, mutta vielä ehtii halutessaan antaa jouluiloa lähimmäiselle. Lahjoituksen voi viedä suoraan diakoniatoimistoon.

Paketteja aletaan jakaa ensi viikosta lukien. Avun piirissä on tällä hetkellä kaikkiaan 230 kotitaloutta, niin yksinäisiä kuin lapsiperheitä.

Pietarsaaren suomalaisen seurakunnan ja ruotsinkielisen seurakunnan diakonian organisoiman hyväntekeväisyystempauksen lahjoitukset menevät suoraan saajalle. Heidän joukossaan on niin yksin asuvia kuin perheellisiä, lähinnä Pietarsaaresta.

– Tarvitsijoita on paljon, mikä sinänsä on huolestuttava tilanne. Eri syistä johtuvia kriisitilanteita on ollut aiempaa enemmän, diakoni Kirsi Rundgren huomauttaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Elämme täysin sen mukaan mitä lahjoituksia saadaan. Olemme kiitollisia aivan jokaisesta. Jo pieni lahjoitus auttaa askeleen eteenpäin.

Joululahja jaetaan joululahjahakemuksen tehneille, diakoniset kriteerit täyttäville perheille, jotka on valittu talousselvitysten mukaan. Paperityöt tehdään valmiiksi niin että joulukuulle jää enää käytännön keräystyö, lajittelu ja jakaminen.

– Taustalla on siis suurempi prosessi eikä ilman näitä vuoden aikana tehtäviä alkuselvityksiä kohtaaminen joululahjamerkeissä olisikaan merkityksellinen. Rundgren kuvaa.

Paketteja jaetaan joulukuun toisella ja kolmannella viikolla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Käymme lahjat läpi jotta voimme kohdentaa ne oikealle saajalle. Heti huomaakin, että lahjat ovat ajatuksella hankittuja. On talvikenkää, lakkia, lapasta, neuleita, leluja, hygieniatuotteita, peittoa, vauvantyynyä, pelejä, kirjoja ja herkkuja. Voin vain kuvitella kuinka riemu on molemminpuolinen niin antajalle kuin saajallekin sitten jouluaattona, Rundgren kokee.

Varsinainen joululahjakeräys päättyi eilen torstaina, mutta halutessaan voi lahjan vielä viedä suoraan diakonitoimistoon. Myös kuivaruokaa talouksiin toivotaan kovasti. Ruokalahjoituksia voi jättää myös Aki Salmisen K-supermarkettiin, jossa keräys on pyörähtänyt käyntiin.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä