Paikallisuutiset

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto: Vaasan seudulla koronatilanne erittäin vaikea – Syysloman viettopaikat kannattaa harkita tarkoin, epidemia uhkaa levitä lähimaakuntiin

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kehottaa harkitsemaan tarkoin syysloman viettopaikkoja.
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kehottaa harkitsemaan tarkoin syysloman viettopaikkoja. Kuva: Clas-Olav Slotte

Länsi- ja Sisä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta on todennut, että Vaasan alueella on erittäin vaikea nopeassa leviämisvaiheessa oleva tautitilanne ja epidemia uhkaa levitä naapurikuntiin ja lähimaakuntiin.

Pirkanmaa on yhä kiihtymisvaiheessa ja Keski-Suomen tautirypäs on rauhoittunut hyvien torjuntatoimien ansiosta.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Marko Pukkisen mukaan hallituksen hybridistrategian mukainen alueellinen päätöksenteko koronaviruksen torjunnassa pitää viranomaiset kiireisenä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tilanne Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on lyhyessä ajassa muuttunut kriittiseksi, ja taudin ilmaantuvuus on maamme korkein.

Syysloman vieton tapoja tulee nyt jokaisen miettiä tarkoin.

Viranomaiset ovat nostaneet varautumisastetta kaikissa maakunnissa. Kunnat, sairaanhoitopiirit ja aluehallintovirasto ovat tehneet nopeita toimenpiteitä viruksen leviämisen pysäyttämiseksi.

Vaasan sairaanhoitopiiri on koonnut koronakoordinaatioryhmän, jossa ovat mukana aluehallintoviraston, Elyn, THL:n ja kuntien edustus.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sairaanhoitopiirin johtaja Marina Kinnunen totesi valmiustoimikunnassa, että koronakoordinaatioryhmä on työssään harkinnut päätökset ja suositukset yhdessä ja perusteellisesti. Hän korosti, että on erittäin tärkeää huolehtia kansalaisten, viranomaisten, yritysten ja yhdistysten ja seurojen ajantasaisesta viestinnästä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä