Paikallisuutiset

Lammassaaressa on 20 uutta tonttia myytävänä tai vuokrattavana: Pietarsaaressa ei kovinkaan usein luoda upouutta asuinaluetta

Lammassaaren kunnallistekniikka on valmis ja rakentaminen upouudelle asuinalueelle voidaan näillä näkymin aloittaa keväällä. Yleisö saa vapaasti tutustua Lammassaaren uusiin tontteihin, hakuaika päättyy 5.10.

Alueen valttina pidetään läheisyyttä vesistöihin sekä suojaisia venepaikkoja. Myös säilytetyt viheralueet lisäävät alueen vetovoimaa. Maanvuokraneuvoja Juha Gustafssonin mukaan alustava kiinnostus Lammassaaren 20 uutta omakoti-, paritalo- ja pientalotonttia kohtaan on ollut suurta.

– Totta kai jännittää. Kaupungissa ei kovinkaan usein luoda upouutta asuinaluetta. Yleensä tiivistetään jo olemassa olevia asuinalueita, sanoo Gustafsson, joka esittelee tontteja niistä kiinnostuneille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Läheisyydessä oleva Köyhäinlahti ruopattiin pari vuotta sitten ja sieltä löytyy jo pari venepaikkaa. Noin 150 metrin päähän kaupunki on varannut suuremman alueen uusille, suojaisille venepaikoille. Pääajatuksena on, että alueella asuvilla olisi mahdollisuus venepaikkaan.

Kaupunki tarjoaa kymmenen tonttia omakotitaloille, joiden vuosivuokra on 59 senttiä neliömetriltä. Vuokratontti on mahdollistaa lunastaa kun päärakennus on pystyssä.

Lisäksi myynnissä on viisi paritalotonttia ja kaksi yhtiömuotoista pientalotonttia, hinta on 15 euroa neliömetriltä.

Yksi omakotitalotontti ja kaksi pientalotonttia myydään yhtiömuotoisina tarjousta vastaan. Kyseiset tontit sijaitsevat lähimpänä Köyhäinlahtea, mutta ne eivät ole rantatontteja. Talojen ja lahden välissä oleva kaupungin omistama viheralue säilytetään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Omakotitalotontit ovat 900-2 000 neliömetriä, paritalojen tontit 1 200-1400 neliötä ja pientalojen tontit 3 500 - 5 000 neliömetrin suuruisia.

Gustafssonin huomauttaa, että rakennusprosessi on sujuvin, jos ostaja heti alusta alkaen aikoo rakentaa talonsa tontin ja asemakaavan mukaan.

– Siinä vaiheessa kun asemakaava laaditaan, yritämme ottaa huomioon minkälaisia talotyyppejä ihmiset suosivat. Lammassaaren kunnallistekniikka on valmis ja veikkaisin, että rakentaminen voitaisi aloittaa keväällä.

Osasyy siihen, miksi Lammassaarta kehitetään asumisalueeksi on, että kaupunki omistaa maata kyseisellä alueella. Lisäksi kaupunki on ostanut lisämaata.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Asemakaavan hyväksymisen edellytyksenä oli, että suuri osa maa-alueista säilytetään viheralueena.

– Eläimiä on Lysarholmenilla ja Lammassaarella paljon. Hirvellä, kauriilla ja muilla pienriistaeläimillä on täällä vaellusreitit. Eläimet näkyvät myös kadunnimissä.

Lammassaaresta on hyvät liikenneyhteydet eri suuntiin. Alueen ohikulkutien suunnassa on jätetty metsää ja rakennettu meluvalli, jolla on pyritty vaimentamaan liikenteen ääniä asutusalueella.

Gustafsson on itse asunut lähistöllä jo 14 vuoden ajan. Hän arvostaa kalastusmahdollisuuksia ja Luodossa sijaitsevan kesämökin läheisyyttä.

– Nostin täältä poikani kanssa virvelillä kuhan tänä kesänä.

– Alueelta on hyvä ja suora polkupyöräyhteys kaupungin keskustaan Karhusaaren ja Itälän kaupunginosien läpi.

Suunnitelmat Lammassaaren asuinalueen laajentamiselle pohjoissuuntaan ovat jo olemassa, mutta aikataulu on vielä auki.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä