Paikallisuutiset

Lammassaaren sillan muotit valmistuvat Pietarsaaressa

Betonivalu alkaa, jahka sää hieman viilentyy.

Heimo Riihimäki

Varassaaren sillan muotti ja raudoitus on tehty, Lammassaaren sillan muottia rakennetaan ja se raudoitetaan ensi viikolla. Vanha rautasilta purettiin viikolla 21.

Kreate Oy:n työnjohtajaJuha-Matti Viinikka kertoo, että uuden sillan valutöitä ei ole kiirehditty.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– On ollut turhan lämmintä. Betonia ei kannata valaa tällaisessa säässä, ellei ole pakko. Sillan pinta saattaa halkeilla, jos se valetaan helteellä.

Hellejakso ei ole aiheuttanut siltatyömaalla aikatauluongelmia.

Lammassaaren sillan uudistaminen käynnistyi maaliskuussa.

Työsiltojen kautta pääsee kevyt liikenne Lammassaaresta Varassaareen ja päinvastoin, mutta ennen kaikkea työsiltoja on tarvittu uusien betonisiltojen rakentamiseen. Siltojen muotit on rakennettu työsiltojen päällä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aluehallintavirasto myönsi viime syksynä ely-keskukselle luvan purkaa Lammassaaren silta ja rakentaa uusi. Lammassaaren silta oli lähes 60 -vuotias ja alusrakenteiden kunto oli päässyt huonoksi. Sillalla oli pitkään painorajoitus. Toinen ongelma oli, että silta oli jalankulkijoille ja pyöräilijöille ahdas.

Varassaaren sillan kanteen tarvitaan 345 kuutiota betonia. Lammassaaren sillan kanteen tarvitaan 600 kuutiota betonia.

– Siltojen on oltava täysin valmiita ensi vuoden toukokuun lopussa, mutta pyrimme siihen, että sillat voitaisiin avata liikenteelle vielä kuluvan vuoden aikana, Juha-Matti Viinikka sanoo.

Uuden sillan alle jää kolme kulkuaukkoa veneliikenteelle. Molempiin siltoihin asennetaan pylväsvalaisimet ja sillat varustetaan molemmin puolin kaiteilla. Siltoihin asennetaan suojaputket. Lammassaaren sillan uusiminen maksaa 3,6 miljoonaa euroa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uusi Lammassaaren silta on tyypiltään jännitetty ulokepalkkisilta.

Uuden sillan hyötyleveys on 12,0 metriä, josta ajoradan kokonaisleveys on 8,25 metriä ja kevyen liikenteen väylän leveys 3,75 metriä. Sillan kokonaispituus on 78,6 metriä ja kannen pituus 70 metriä.

Varassaaren sillan maanvaraiset teräsbetonituet säilyvät ennallaan ja ainoastaan sillan kansirakenne uusitaan. Silta on tyypiltään ulokelaattasilta, jonka jännemitta on 17,05 metriä. Uusi silta on saman levyinen kuin Lammassaaren uusi silta. Sillan kokonaispituus on 30,6 metriä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä