Lainojen kilpailuttaminen kannattaa

Vakuudetonta lainaa haetaan usein silloin, kun aikomuksena on tehdä uusia hankintoja tai arjen raha-asioihin on tarve saada joustoa. Joskus rahoituksen tarve on kiireisempi, jolloin haetaan pikalainaa. Pikalainat ovat tyypillisesti joidenkin satojen eurojen suuruisia ja ne maksetaan melko nopeasti pois.

On mahdollista saada tällainen pieni laina heti tilille, koska vakuudettoman lainan hakuprosessi onnistuu kokonaan netissä. Lainatarjoukset kannattaa kuitenkin kilpailuttaa myös silloin, kun rahoitusta tarvitaan kiireisellä aikataululla. Kilpailuttaessa kannattaa hyödyntää lainanvälittäjän maksuttomia palveluita.

Vakuudeton laina käytetään usein arjen kulutukseen

Vakuudetonta lainaa kutsutaan usein myös kulutusluotoksi, koska se käytetään monesti arjen hankintoihin tai kulutukseen. Lainaa voidaan hakea esimerkiksi silloin, kun jääkaappi tai pesukone rikkoutuu tai autoon tulee odottamaton vika. Tällöin voi olla tärkeää saada pieni laina heti tilille, jotta rikkoutuneen kodinkoneen tilalle voi hankkia uuden tai viedä auton korjaamolle.

Kulutusluottoa haetaan joskus myös asunnon remontointiin tai matkustelun rahoittamiseen. Jos löydetään hyvä äkkilähtötarjous, ei välttämättä ole mahdollista odottaa seuraavaan palkkapäivään, vaan tarvitaan pieni laina heti tilille. Vakuudettoman lainan hakeminen ei edellytä erillisiä vakuuksia, eikä lainaa hakiessa tarvitse eritellä sen käyttökohdetta. Tämä tekee lainan hakemisesta helppoa ja nopeaa.

Onko mahdollista saada pieni laina heti tilille?

Kun auto jättää tien varteen tai ilmenee muu odottamaton tilanne, voi lisärahoituksen tarve olla kiireinen. Ennen pikavippien korot olivat erittäin korkeita, mutta nykyisiä pikalainoja koskee sama korkoja koskeva sääntely, kuin muita vakuudettomia lainoja.

Vakuudetonta lainaa haetaan netissä, mikä tekee lainaprosessista erittäin nopean. Lähes kaikki lainanmyöntäjät hyödyntävät automaattista päätöksentekoa, joten tiedon lainan myöntämisestä saa lähes välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen. Erityisesti pieni laina on mahdollista saada heti tilille, mutta isompaa lainasummaa hakiessa kannattaa varautua siihen, että lainasumman saa käyttöön vasta muutaman arkipäivän kuluttua.

Vakuudettoman lainan kilpailuttaminen kannattaa aina

Vaikka lainan tarve olisi kiireinen ja tavoitteena on saada pieni laina heti tilille, kannattaa lainatarjoukset silti kilpailuttaa. Lainojen kilpailuttaminen tarkoittaa sitä, että lainaa haetaan useammalta tarjoajalta ja vertaillaan saatuja lainatarjouksia. Tavoitteena on löytää edullisin tarjolla oleva lainatarjous, jotta lainasta aiheutuvat kustannukset pysyvät mahdollisimman matalina.

Lainan kustannukset koostuvat lainan korosta sekä kuluista. Lainatarjouksen korkoprosentti määritetään aina yksilöllisesti jokaisen hakijan kohdalla hakijasta tehtävän riskikartoituksen perusteella. Koron lisäksi voidaan veloittaa kustannuksia esimerkiksi tilinhoidosta tai lainatilin avaamisesta.

Erityisesti silloin, kun halutaan saada pieni laina heti tilille, saattavat kulut muodostaa merkittävän lisäkustannuksen lainasummaan. Vertailussa kannattaa hyödyntää tarjouksista löytyvää todellista vuosikorkoa, joka huomioi koron lisäksi myös muut kulut.

Lainanvälittäjä auttaa etsimään edullisimman lainatarjouksen

Lainatarjouksien kilpailutuksessa kannattaa hyödyntää lainanvälittäjää. Kilpailutuksen voi tehdä myös itse, mutta se vaatii aikaa ja vaivaa. Tällöin on käytävä täyttämässä hakemus erikseen jokaisen toimijan sivuilla. Erityisesti silloin, kun tarkoituksena on hakea pieni laina heti tilille, joutuu lisäksi varmistamaan, että lainantarjoajalla on pikanoston mahdollisuus.

Lainanvälittäjän tavoitteena on auttaa hakijaa löytämään sopivin ja mahdollisimman edullinen lainatarjous. Haettiin sitten pieni laina heti tilille tai suurempi lainasumma isompaa hankintaa varten, lainatarjousten kilpailuttaminen on nopeinta lainanvälittäjän kautta.

Kun hyödyntää lainanvälittäjän palveluita, riittää, että täyttää yhden hakemuksen. Hakemus lähetetään hakijan puolesta kaikille lainanvälittäjän yhteistyökumppaneille ja lainatarjouksia saa parhaimmillaan heti lähettämisen jälkeen. Tarjouksia pääsee vertailemaan nopeasti, ja kiinnittämällä huomiota todelliseen vuosikorkoon on helppo löytää tarjousten joukosta edullisin.

Vaikka lainan tarve olisi kiireinen, kannattaa lainatarjoukset aina kilpailuttaa, jotta lainan kustannukset ovat mahdollisimman edulliset. Lainanvälittäjä auttaa prosessissa. Palvelu ovat lainan hakijalle maksuton.