Kokkola-lehti

Kymmenen hengen kokoontumisrajoitus jatkuu helmikuulle Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla

AVI:n antama rajoitus ei ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin tai perhejuhliin, eikä normaaliin jatkuvaluonteiseen palvelutoimintaan.

Maskisuositukselle tuli jatkoa Vaasan sairaanhoitopiirin alueella.
Maskisuositukselle tuli jatkoa Vaasan sairaanhoitopiirin alueella. Kuva: Clas-Olav Slotte

Kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa ovat edelleen kiellettyjä Keski-Pohjanmaan, Vaasan, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien alueella. Päätös on voimassa 18.1.–8.2.2021. Asiasta päätti Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto torstaina 14. tammikuuta.

Enintään kymmenen hengen kokoontumisia voi järjestää, mutta tällöinkin on noudatettava ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. AVI suosittelee painokkaasti välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää.

THL:n mukaan Suomessa on 13.1.2021 mennessä todettu yhteensä 61 muuntuneen koronaviruksen aiheuttamaa tartuntaa. Uusi virusmuunnos voi yleistyessään aiheuttaa selvästi aiempaa nopeammin leviävän epidemian ja vaarantaa siten terveydenhuoltojärjestelmän kantokyvyn.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Länsi- ja Sisä-Suomen alueen sairaanhoitopiirit Keski-Pohjanmaata lukuun ottamatta ovat edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa. Soiten alue siirtyi epidemian perustasolleeilen keskiviikkona. Kymmenen hengen kokoontumisrajoitus on AVI:n mukaan yhä tarpeen koko alueella.

Valtakunnallisesti koronaepidemiatilanne on hyvin vakava ja tilanteen laajamittainen, äkillinen heikentyminen on mahdollista koko maassa, ellei torjuntatoimia jatketa, AVI:sta muistutetaan.

Kokoontumisrajoitus yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä. Aluehallintoviraston toimivalta ei ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin tai perhejuhliin, eikä normaaliin jatkuvaluonteiseen palvelutoimintaan.

Myöskään viranomaisten kokoukset, kuten kunnanvaltuuston, -hallituksen ja lautakuntien kokoukset, eivät kuulu rajoitusten piiriin. Nämäkin suositellaan järjestettävän etäkokouksina.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lue myös:Yleisötilaisuudet pysyvät pannassa Pohjois-Pohjanmaalla – Kokoontumisrajoituksia jatketaan alueella helmikuun alkuun asti

Koronavirustilanne jatkuu rauhallisena Soiten alueella: Ilmaantuvuusluku Suomen pienin – Edellinen tartunta havaittiin Keski-Pohjanmaalla neljä vuorokautta sitten

Kallion henkilöstön koronarokotukset jatkuvat tehostetun palveluasumisen yksiköissä – alueen tartuntatilanne on kääntynyt laskuun

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä