Paikallisuutiset

Kuuden kihauksen ilta – Jaro ja AC Kajaani jakoivat pisteet Pietarsaaressa

Verkot heiluivat valtoimenaan keskiviikkona Pietarsaaressa. Jaron Samba Sillah (vas.) ja AC Kajaanin Arttu Nuutinen taistelivat vimmatusti pelivälineestä toisella puoliajalla. Kuva: Usva Torkki

Vili Ruuska

Perin kaksijakoinen esitys Pietarsaaren Jarolta, joka tasasi pisteet AC Kajaanin kanssa maalein 3–3 (0–2). Ensimmäinen puoliaika oli karmeaa katsottavaa, tauon jälkeen alkoi tapahtua.

Jaron ja AC Kajaanin välinen Ykkösen ottelu keskiviikkona Pietarsaaressa oli vaiherikas ja eriskummallinen koitos. Kumpikaan osapuolista ei pelannut riittävän hyvin ansaitakseen täyttä pistepottia. Piste oli sopiva korvaus molemmille joukkueille helteisen väännön jälkeen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jaro tarjosi runsaslukuiselle kannattajajoukolleen kammottavan avauspuoliajan. Pelin yksinkertaisimmatkin suoritteet epäonnistuivat aivan liian usein, ja pallonmenetyksiä kertyi tuskallisen paljon.

– Emme olleet valmiita tekemään töitä joukkueena ensimmäisellä puoliajalla. Etäisyydet olivat hirveät, ja hävisimme liikaa kaksinkamppailuja. Se oli jalkapalloa huonoimmillaan, Jaron päävalmentajaTomi Kärkkäinen puuskahti.

Jaro sai näpeilleen jo neljännellä minuutilla, kun Willy Stephanus siirsi AC Kajaanin 0–1-johtoon. Ennen osumaa Oskari Rounaja syöksyi Jaro-puolustuksen vartioinnista maalintekopaikkaan, mutta Jonas Edström venyi laukauksen tielle.

Luottoveskari Emil Öhbergin korvaaja ei pystynyt torjumaan paluupallosta syntynyttä toista laukausta, jonka Stephanus lähetti vuorenvarmasti verkon perukoille.

Päästetty maali järkytti Jaron pois tolaltaan. AC Kajaani hallitsi ottelua, kun taas hermostunut Jaro haki pelillisesti itseään.

Kotijoukkueen fanien tuska paheni entisestään 33. minuutilla. Näkyvässä roolissa häärinyt hyökkääjäkolossi Michael Ibiyomi ei välittänyt puolustajien estelyistä, vaan runnoi tiensä maalipaikalle ja niittasi 0–2-maalin.

– Lukemat olisivat voineet olla vieläkin rumemmat avauspuolikkaalla, ellei maalivahtimme olisi pitänyt meitä pystyssä, Kärkkäinen tunnusti.

– Poika pelasi loistavasti, AC Kajaanin päävalmentajaMika Lumijärvi kehui Edströmiä.

Katkaisija kääntyi on-asentoon toisella puoliajalla. Pohjalaismyrsky riehui kentällä, ja takaa-ajo tuotti tulosta käsittämättömällä tahdilla.

Valtaisalla jalkanopeudella siunattu Seth Paintsil sytytti joukkueensa ilmiliekkeihin. Ensin ghanalaiskiiturin matala keskitys päätyi Jonas Emetille, joka toi Jaron maalin päähän 48. minuutilla.

Minuutin päästä Paintsil tykitti uskomattoman pommin takakulmaan 30 metristä, ja yhtäkkiä ottelu olikin tasalukemissa.

Tovi vain, ja taas helähti AC Kajaanin päädyssä. Toni Takamäkeä rikottiin takatolpan liepeillä rangaistuspotkun arvoisesti, eikä Darvin Chavez erehtynyt pilkulta.

Viiden maalin iltapuhde sai vielä täydennyksen. Ibiyomi teki illan toisen osumansa 65. minuutilla ja saatteli vieraat sarjapisteen kynnykselle.

Voittomaali jäi haaveeksi molemmilta joukkueilta. Sankarin viittaa oli tyrkyllä Paintsilille ja Stephanukselle, mutta veräjänvartijat vetivät pidemmän korren läpiajoissa.

– En ole todellakaan pettynyt, vaikka voittoa ei tullut. Minut yllätti kykymme kontrolloida peliä ensimmäisellä puoliajalla. Piste kelpaa mainiosti, Lumijärvi tokaisi.