Paikallisuutiset

Kurssien kulku tutuksi

Työväenopisto avautuu kaikille ensi viikolla

Pietarsaari

Suomenkielinen työväenopisto järjestää ensi viikolla avointen ovien päivän tai oikeastaan päiviä. KurssisihteeriAnu Muittarin mukaan avoimia ovia aiotaan harrastaa jatkossa joka toinen vuosi.

– Tähän asti kevätnäyttelyjen yhteydessä on voinut tutustua lähinnä opiston kädentaitoihin jaa kuvataiteisiin liittyviin kursseihin. Ensi viikolla voi seurata vaikkapa liikunta-, kieli- tai musiikkikursseja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Musiikkikursseista ainakin Laulu-Jaakot, pelimannipiiri, Folk is Happening ja Rytmis -ryhmä harjoittelevat iltaisin. Lisää harrastajia kaivataan monille kursseille.

Avointen ovien viikolla järjestetään myös oheisohjelmaa.

– Keskiviikkoiltana järjestetään Etelänummen koululla teemailta kesämökkien jätevesien käsittelystä, ympäristösuunnittelijaEsa Koskela kertoo.

– Jätevesisuunnittelija Stefan Snellman vastaa kysymyksiin. Miia-Eveliina Lea Pohjanmaan Jässi -hankkeesta kertoo, mitä laki edellyttää mökkien jätevesien puhdistukselta. Tilaisuuden yhteydessä voi myös tutustua erilaisiin kuivakäymälöihin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toinen viikon yleisöluento kertoo Pietarsaaren rikoshistoriasta. FMKimmo Korkeamäki on tutkinut asiaa. Ennen sotia Pietarsaaressa oli paljon vähemmän rikollisuutta kuin vaikkapa Kokkolassa, mutta sodan aikana tilanne muuttui. Korkeamäki luennoi aiheesta kirjaston toisessa kerroksessa torstaina kello 14.

– Rikosluento on Keski-Pohjanmaan kesäyliopiston järjestämä ja siksi maksullinen, Anu Muittari sanoo.

Toinen viikon maksullinen tilaisuus on lauantaitanssit, jotka järjestetään Etelänummen koululla. Tanssia tahdittaa Pirkko & Picnic.

Toki käsityökurssienkin ovet ovat auki Koko viikon voi kokeilla matonkudontaa tai maton letitystä. Voi myös kehrätä värttinällä tai seurata, miten kahvipusseista tai juomatölkin vetimistä saa tehtyä jotain uutta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olen virittänyt 2,5 metrin loimen, käsityönopettaja Anne kertoo.

– Vierailijat voivat kutoa mattoon yhden rivin kukin. Viikon lopulla matto arvotaan kutojien kesken.

Muitakin arvontoja kuulemma on viikon ohjelmassa.

Viikko avataan maanantaina kello 18 Etelänummen koululla. Kuullaan opiston mieskuoroa ja jännitetään kuka palkitaan vuoden opiskelijana.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä