Kokkola-lehti

KPK Yhtiöt palkittiin vuoden oppisopimustyönantajana: Mediatalo käyttää Kpedun räätälöimää koulutusta työntekijöiden lisäkoulutukseen sekä uusien osaajien rekrytoimiseen

Kpedun oppisopimuspäällikkö Anu Haapasalo,  KPK Yhtiöiden toimitusjohtaja Vesa Pihlajamaa ja Kpedun rehtori Sirkku Purontaus vastaanottivat palkinnon Helsingissä.
Kpedun oppisopimuspäällikkö Anu Haapasalo, KPK Yhtiöiden toimitusjohtaja Vesa Pihlajamaa ja Kpedun rehtori Sirkku Purontaus vastaanottivat palkinnon Helsingissä. Kuva:

Mediatalo KPK Yhtiöt Oyj palkittiin torstaina vuoden oppisopimustyönantajana. Valinnan teki Suomen Oppisopimusosaajat ry koulutuksen järjestäjien lähettämistä ehdotuksista.

KPK Yhtiöt sai Vuoden työnantaja 2019 -palkinnon suurten yritysten kategoriassa. Oppisopimuskoulutuksessa on ollut yhtiössä yli 40 henkilöä, ja vuonna 2019 opiskelijoita on ollut 27.

Koulutusyhteistyökumppani on Keski-Pohjanmaan ammattiopisto, joka on voinut hankkia koulutusta myös muista oppilaitoksista ja räätälöidä koulutuksia entistä enemmän KPK Yhtiöiden tarpeita vastaaviksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– On pystytty toimimaan hyvin joustavasti ja saatu juuri sitä oppia, mitä on tarpeen, yhtiön toimitusjohtajaVesa Pihlajamaa sanoo.

Parhaillaan on menossa Management Instutute of Finlandin järjestämä tuotekehityksen erikoisammattitutkintoon tähtäävä koulutus.

Koulutusta on käytetty täydennyskouluttamiseen tai lisäpätevyyden saamiseksi uuteen tehtävään liittyen. Oppisopimuskoulutuksessa on toteutettu muun muassa lähiesimiestyön ammattitutkintoja, media-alan ammattitutkintoja sekä media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoja painoviestinnän osaamisalalla.

– On myös todettu, että jokaisella esimiehellä on oltava johtamisen erikoisammattitutkinto tai sen tason tutkinto suoritettuna. Kun uusia esimiehiä on tullut, on aika-ajoin vedetty johtamisen koulutus läpi, toimitusjohtaja Vesa Pihlajamaa kertoo yhtiön strategiasta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Oppisopimuskoulutuksella voi suorittaa kaikkia toisen asteen ammatillisia tutkintoja ja tutkinnon osia. Opiskelu sisältää noin 20 prosenttia lähiopintoja ja 80 prosenttia oppimista työpaikalla.

Suomen Oppisopimusosaajat ry (Opso ry) on valinnut tunnustusten saajat koulutuksenjärjestäjien lähettämistä ehdotuksista. Työnantajien lisäksi muita palkittuja ovat vuoden oppisopimusopiskelija leipuri-kondiittori Admir Sisic Tampereelta (Leivon Leipomo Oy/Tampereen seudun ammattiopisto Tredu) ja työpaikkaohjaaja Kari Lilleberg Keminmaasta (Oulun Kuivaustekniikka Oy/Ammattiopisto Lappia).

Oppisopimuspalkintojen jakaminen on osa valtakunnallista Oppisopimusviikkoa, jonka aikana ammatillisen koulutuksen järjestäjät ympäri Suomen organisoivat koulutusmuotoon liittyviä tapahtumia.

Palkitut saivat tunnustuksensa opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämässä ammatillisen koulutuksen seminaarissa Helsingin Paasitornissa torstaina. Palkinnot jakoi opetusministeri Li Andersson.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Juttua on täydennetty klo 17.35 tarkentamalla tietoja.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä