Paikallisuutiset

KPK Yhtiöt Oyj aloittaa yt-neuvottelut – Neuvottelujen piirissä sata henkilöä

KPK Yhtiöt Oyj kertoi maanantaina aloittavansa yt-neuvottelut, jotka koskevat 100 henkilöä.
KPK Yhtiöt Oyj kertoi maanantaina aloittavansa yt-neuvottelut, jotka koskevat 100 henkilöä. Kuva: Jukka Lehojärvi

KPK Yhtiöt Oyj aloittaa yhteistoimintaneuvottelut koskien KPK Mediat -liiketoiminta-aluetta. Perusteena yhteistoimintaneuvottelujen aloittamiselle ovat taloudelliset, tuotannolliset ja työnantajan toiminnan uudelleenjärjestelyistä johtuvat syyt.

Yhteistoimintaneuvottelut koskevat KPK Mediat -liiketoiminta-aluetta mukaan lukien Lipputoimisto Oy. Neuvottelujen piirissä on noin 100 henkilöä.

Neuvottelujen tavoitteena on vastata kuluttajien mediankulutuksen muutokseen ja toimintaympäristössä tapahtuneisiin muutoksiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Neuvotteluissa käsitellään suunnitelmaa toiminnan uudelleenjärjestämiseksi. Mahdolliset uudelleenjärjestelyt saattavat tarkoittaa muutoksia lehtien ilmestymispäiviin Kalajokilaakso-lehden ja Pietarsaaren Sanomien osalta.

Mahdollisilla muutoksilla tavoitellaan entistä selkeämpiä rooleja KPK Mediat liiketoiminta-alueen lehtien välillä, mikä vahvistaa konsernin asemaa mediakilpailussa. Mahdollisessa uudelleenjärjestelyssä maakuntalehti Keskipohjanmaan rooli maakunnallisena toimijana korostuu. Järjestelyllä tavoitellaan tilaajatulojen kasvattamista.

Uudelleenjärjestelyistä johtuvat toimenpiteet saattavat johtaa enintään yhdeksän työntekijän vähentämiseen irtisanomisten, osa-aikaistamisten, lomautusten ja muiden ratkaisujen kautta. Mahdolliset toimenpiteet kohdistuvat niihin, joiden työ toimenpiteiden seurauksena päättyy tai vähenee olennaisesti. Tämän lisäksi kiinnitetään huomiota yhtiölle tärkeän ammattitaidon säilymiseen yhtiössä, henkilöiden monitaitoisuuteen, työsuhteen kestoon ja henkilöiden huoltovelvollisuuden määrään.

Päätökset irtisanomisista, osa-aikaistamisista ja lomautuksista tehdään neuvottelujen päättymisen jälkeen ja ne on tarkoitus toteuttaa mahdollisimman pian.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

KPK Yhtiössä työskentelee noin 270 henkilöä, joista KPK Mediat liiketoiminta-alueella noin 100 henkilöä.

Liiketoimintaan kuuluvat julkaisut ovat Keskipohjanmaa, Haapavesi-lehti, Kalajokilaakso, Kalajaska, Kalajokiseutu, Kokkola-lehti, Lestijoki, Nivala-lehti, Perhonjokilaakso, Pietarsaaren Sanomat, PS Pulssi ja Selänne.

KPK Yhtiöiden liiketoiminta-alueet ovat KPK Mediat, KPK Digi, KPK Print ja KPK Kasvu.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä