Paikallisuutiset

KPK Yhtiöt hakee 1,7 miljoonan euron säästöjä – yt-neuvottelut alkavat

Koronavirus heikensi KPK Yhtiöissä alkuvuoden liikevaihtoa reilulla miljoonalla eurolla.
Koronavirus heikensi KPK Yhtiöissä alkuvuoden liikevaihtoa reilulla miljoonalla eurolla. Kuva: Jukka Lehojärvi

KPK Yhtiöt aloittaa yhteistoimintaneuvottelut sopeuttaakseen kulurakennetta ja toteuttaakseen rakennemuutoksia.

Kokonaisuudessaan tavoitellaan vuositasolla 1,7 miljoonaa euron säästöjä. Mahdolliset toimenpiteet saattavat johtaa enintään 15 henkilötyövuoden vähentämiseen irtisanomisten, osa-aikaistamisten, eläköitymisten ja muiden ratkaisujen kautta. Neuvotteluissa käsitellään lisäksi tehtävämuutoksia ja työn organisoinnissa tehtäviä muutoksia sekä haetaan ratkaisuja myös muilla säästötoimenpiteillä.

– Medianmurros näkyy meilläkin. Koko valtakunnassa painettujen lehtien levikit ovat laskeneet ja ilmoitusmyyntitulot ovat vähentyneet. Olemme pärjänneet keskimääräisesti paremmin kuin muualla Suomessa, mutta jotta pystymme olemaan vahva media-alan yritys jatkossakin, niin toimintoja pitää analysoida uudelleen, toimitusjohtaja Vesa Pihlajamaa sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hänen mukaansa mediayhtiö ei ole siinä tilanteessa, että rahat kassakaapista olisivat loppu.

– Vakavaraisuus ja omavaraisuusaste yhtiöllä ovat hyvällä tasolla, mutta tappiollisille toiminnoille on mietittävä uudenlaisia ratkaisuja.

Tarkasteltavina ovat myöskin painettujen lehtien ilmestymispäivät.

– Mahdollista on, että yt-neuvottelujen tuloksena päätetään painettujen Keskipohjanmaan ja Kalajokilaakso-lehtien ilmestymispäivien vähentämisestä maanantain osalta. Tällainen loisi uudenlaisia mahdollisuuksia välittää esimerkiksi viikonlopun urheilu- ja kulttuuritapahtumista tietoa digitaalisissa välineissä, Pihlajamaa sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hänen mukaansa sinällänsä lehtipaletti KPK Yhtiöllä on toimiva.

Uudenlaisilla toimintatavoilla haetaan toimitusjohtajan mukaan muun muassa erilaisia mainonnan ratkaisuja.

– Pyrimme jatkossa aikaisempaa enemmän tarjoamaan kokonaisratkaisuja yrityksille. Meillä on aloittamassa piakkoin uusi kehitysjohtajakin tätä silmällä pitäen. Tavoitteenamme on monipuolistaa tarjontaa, muun muassa sisältömarkkinointia laajentamalla.

Keskipohjanmaan toimitusosaston pääluottamusmiesJukka Anias ei ole yllättynyt yt-neuvottelukutsusta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ikäviä asioitahan nämä ovat, mutta tavallaan odotettavia. Yt-uutiset sekä pohjoisesta (Kaleva) että etelästä (Ilkka/Pohjalainen) kertovat media-alan ja tilanteesta karua kieltä, Anias sanoo.

Yhteistoimintaneuvottelut koskevat KPK Yhtiöt Oyj:tä, lukuun ottamatta KP Jakelua ja KPK Digi -liiketoimintayksikköä. Yt-neuvottelut koskevat myös Lipputoimisto Oy:tä. Neuvottelujen piirissä on yhteensä noin 200 henkilöä.

Koko KPK Yhtiössä työskentelee noin 250 henkilöä ja konsernin liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa.

Liiketoimintaan kuuluvat julkaisut Keskipohjanmaa, Haapavesi-lehti, Kalajokilaakso, Kalajokiseutu, Kokkola-lehti, Lestijoki, Nivala-lehti, Perhonjokilaakso, Pietarsaaren Sanomat, Selänne.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä