Paikallisuutiset

KPK Mediat käynnistää yt-neuvottelut – selvittelyssä myös PS:n ja Kalajokilaakson ilmestymispäivät

KPK Yhtiöt Oyj:n käynnistämisessä yhteistoimintaneuvotteluissa, jotka koskevat KPK Mediat -liiketoiminta-aluetta, käsitellään suunnitelmaa toiminnan uudelleenjärjestämiseksi. Mahdolliset uudelleenjärjestelyt saattavat tarkoittaa muutoksia lehtien ilmestymispäiviin Pietarsaaren Sanomien ja Kalajokilaakso-lehden osalta.

KPK Medioiden liiketoimintajohtajanMikko Kallion mukaan muutoksista lehtien ilmestymispäiviin ei ole olemassa päätöksiä.

– Niitä tarkastellaan, ja ratkaisuja tehdään yt-neuvotteluprosessin jälkeen. Arvioimme ja käymme läpi eri suunnitelmia ja vaihtoehtoja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Määrittelemme lehtien roolit tarkemmin ja lähdemme siitä, että meidän eri lehtituotteet täydentävät ja tukevat toisiaan. Sillä tavalla pyrimme palvelemaan myös kuluttajia entistä paremmin.

Mikko Kallion mukaan perimmäiset syyt ovat mediakentän muutoksessa ja murroksessa.

– Ilmainen sisältö lisääntyy, ja toisaalta lehtien ilmoitustulot ovat olleet murroksessa jo pitkän aikaa. Eli meidän on löydettävä lääkkeitä toiminnan kehittämiseen ja vastattava muutokseen, Kallio toteaa.

Perusteena yhteistoimintaneuvottelujen aloittamiselle ovat taloudelliset, tuotannolliset ja työnantajan toiminnan uudelleenjärjestelyistä johtuvat syyt.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ne koskevat KPK Mediat -liiketoiminta-aluetta mukaan lukien Lipputoimisto Oy. Neuvottelut alkavat maanantaina 12.10. ja kestävät vähintään kaksi viikkoa. Neuvottelujen piirissä on noin 100 henkilöä.

Uudelleenjärjestelyistä johtuvat toimenpiteet saattavat johtaa enintään yhdeksän työntekijän vähentämiseen irtisanomisten, osa-aikaistamisten, lomautusten ja muiden ratkaisujen kautta.

KPK Yhtiössä työskentelee noin 270 henkilöä, joista KPK Mediat liiketoiminta-alueella noin 100 henkilöä.

Liiketoimintaan kuuluvat julkaisut ovat Keskipohjanmaa, Haapavesi-lehti, Kalajokilaakso, Kalajaska, Kalajokiseutu, Kokkola-lehti, Lestijoki, Nivala-lehti, Perhonjokilaakso, Pietarsaaren Sanomat, PS Pulssi ja Selänne.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lue myös:

KPK Yhtiöt Oyj aloittaa yt-neuvottelut – Neuvottelujen piirissä sata henkilöä

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä