Paikallisuutiset

Kotisairaalan toiminta laajenee Pohjanmaalla – pohjoisin toimipiste sijaitsee Pietarsaaressa

Kotisairaalatoiminnan laajentuminen mahdollistaa hoidon kotona yhä suuremmalle osalle väestöstä.
Kotisairaalatoiminnan laajentuminen mahdollistaa hoidon kotona yhä suuremmalle osalle väestöstä. Kuva: Pirkko Högkulla

Pohjanmaan hyvinvointialueen kotisairaalan toiminta-aikoja laajennetaan ja palvelut ilta- ja yöaikaan ovat syyskuusta alkaen entistä suuremman potilasjoukon käytettävissä.

Kotisairaala tarjoaa sairaalahoitoa potilaan kotona.

Pohjanmaan hyvinvointialueen kotisairaalalla on toimipisteet pohjoisessa Pietarsaaressa, keskisellä alueella Vaasassa sekä eteläisellä alueella Närpiössä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pohjoisella alueella kotisairaala palvelee viikon jokaisena päivänä klo 7-22 välisenä aikana. Keskisellä alueella toimintaa on ympäri vuorokauden. Syyskuusta alkaen ympärivuorokautiset kotisairaalan palvelut on saatavilla myös Mustasaaressa ja Laihialla. Eteläisellä alueella kotisairaala aloittaa ympärivuorokautisen toiminnan 5. syyskuuta.

Kotisairaalatoiminnan laajentuminen mahdollistaa hoidon kotona yhä suuremmalle osalle väestöstä. Monet arvostavat mahdollisuutta saada hoitoa kotona.

– Tavoitteemme on keventää myös hoito-osastojen kuormitusta, kertoo kotisairaalan toimintaa koordinoivaAnn-Sofi Vestman hyvinvointialueen tiedotteessa.

Kotisairaalan toteuttama hoito on sairaalatasoinen hoitovaihtoehto, joka toteutetaan potilaan kotona tai asumisyksikössä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kotisairaalan toiminnan avulla potilas voidaan kotiuttaa aikaisemmin sairaalasta ja sama hoito jatkuu kotona, Vestman kertoo.

Kotisairaalan henkilökunta antaa suonensisäisiä lääkkeitä, kuten antibiootteja, ottaa verinäytteitä sekä hallinnoi vaativia lääkehoitoja, kuten injektioita ja kipupumppuja.

Fakta

Kotisairaala

Hoito edellyttää, että potilas on itse halukas siirtymään kotisairaalan potilaaksi

Yleiskunnon ja toimintakyvyn tulee olla niin hyvä, että potilas selviytyy kotona kotisairaalan käyntien välillä omatoimisesti, läheisten tai/ja kotihoidon turvin

Yli 16- vuotiaille potilaille

Potilaaksi tullaan hoitavan lääkärin lähetteellä

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä