Kokkola-lehti

"Kotimaisen paperin tuotanto käynnistettävä välittömästi" – Hilla Group vetoaa voimakkaasti paperiteollisuuden lakon osapuoliin työtaistelun keskeyttämiseksi

Hilla Groupin toimitusjohtaja Mikko Luoma haluaa korostaa digituotteiden merkitystä tilanteessa, jossa tiedontarve on suurta, mutta paperin saatavuus heikkoa.
Hilla Groupin toimitusjohtaja Mikko Luoma haluaa korostaa digituotteiden merkitystä tilanteessa, jossa tiedontarve on suurta, mutta paperin saatavuus heikkoa. Kuva: Jukka Lehojärvi

Lähes kolmeakymmentä lehteä julkaiseva Hilla Group -konserni vetoaa käynnissä olevan UPM:n ja Paperiliiton välisen työtaistelun osapuoliin. Lakon vuoksi Suomessa ei tällä hetkellä valmisteta sanomalehtipaperia, mikä uhkaa sanomalehtien julkaisemista ja sitä kautta tiedonvälitystä.

Konsernin toimitusjohtajanMikko Luoman mukaan paperipula on uhka sanomalehtien julkaisemiselle, kun samaan aikaan myös paperin hinta on kohonnut merkittävästi.

–Kotimaisen paperin puute pakottaa suomalaiset sanomalehtipainot käyttämään pääosin tuontipaperia. Hilla Group lisäsi kahdessa painotalossaan vaihtoehtoisten paperitoimitusten käyttöä viime vuoden lopulta alkaen, kun kotimaisen paperin saatavuusongelmat alkoivat näyttää todennäköisiltä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hilla Groupilla on painotalo Kokkolassa ja Kajaanissa. Tällä hetkellä sanomalehtipaperia tuodaan Norjasta, Saksasta ja Venäjältä. Luoman mukaan venäläisen paperin osalta Hilla Group on nyt tehnyt periaatelinjauksen Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

– Venäjän valtion käynnistämien sotatoimien johdosta Hilla Group on päättänyt luopua venäläisestä paperista heti, kun se on mahdollista. Samalla Hilla Group haluaa vedota painokkaasti paperiteollisuuden työtaistelun osapuoliin kotimaisen sanomalehtipaperin tuotannon saamiseksi pikaisesti jälleen käyntiin.

Mikko Luoma korostaa paperin saatavuuden vaikutusta sekä lukijoiden tiedonsaannille että konsernin ilmoittelu- ja painoasiakkaiden liiketoiminnalle.

– Kyse on yhteiskunnallisesta kokonaisuudesta, jonka toimivuuteen vaikuttavat monet tekijät. Nyt paperiteollisuuden työtaistelun osapuolilla on mahdollisuus osoittaa oma vastuullisuutensa asiassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suomen toiseksi suurimman paikallislehtikustantajan huoli ei kohdistu pelkästään paperiin ja sen hintaan.

– Hilla Group painottaa käynnissä olevassa kriisissä perustehtävänsä mukaisesti vapaan tiedonvälityksen ja journalistisin periaattein tuotetun uutisoinnin merkitystä. Luotettavan tiedon ja riippumattoman journalismin tarve korostuvat erityisesti näinä aikoina. Tätä tehtävää konsernin mediat hoitavat sekä digitaalisten että painettujen julkaisujensa avulla.

Hilla Groupin medioissa on panostettu digitaaliseen julkaisemiseen. Mikko Luoman mukaan parhaillaan haetaan keinoja, joiden avulla asiakkaat pääsevät yhä laajemmin digitaalisiin julkaisuihin.

– Digitaalisten kanaviensa avulla konsernin mediat välittävät nopeimmin päivittyvää tietoa kriisin kehittymisestä, taustoista sekä vaikutuksista erityisesti oman levikkialueensa ihmisiin ja yhteisöihin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hilla Group -konserni toimii pohjalaismaakuntien lisäksi Kainuussa ja Lapissa. Konserni julkaisee kahden maakuntalehden lisäksi paikallis- ja kaupunkilehtiä sekä matkailulehtiä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä