Paikallisuutiset

Kolmiomökkejä Ristikarin rantaan: Old Harborin kesäkausi pääsee käyntiin

Persoonallisen muotoiset mökit tullaan sijoittamaan lammen rannalle ja saariin. Kuva: Pentti Höri

Vanhassa satamassa sijaitseva Old Harborin leirintäalue valmistautuu ensimmäiseen täysimittaiseen kesäkauteensa. Paikka avattiin jo pari viikkoa sitten leiriytyjille.

– Vieraita on käynyt jo ulkomailta Saksasta, Norjasta ja Ruotsista asti. Tuntuu, että olemme hyvässä vauhdissa ja olemme saaneet hyvää palautetta. Nyt tilanne on ihan toinen kuin viime vuonna, yrittäjä Anders Sandlin kertoo.

Pari isompaa tyky-kurssia on myös löytänyt tiensä Old Harboriin, jolloin paikalla on ollut 150–200 hengen kokoisia ryhmiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aivan uutta tälle kesälle ovat persoonallisen muotoiset pikkumökit, jotka saapuivat suomalaiselta valmistajalta viime torstaina. Hankkeessa on pilottiprojektin makua.

– Nämä ovat tulleet Matkaparkin kautta, joka on varaussovelluksen yhteistyökumppanimme. Tietojeni mukaan tämä on ensimmäinen paikka, johon näitä sijoitetaan, Sandlin sanoo.

Old Harborin uusia yöpymismökkejä esittelee Anders Sandlin, leirintäalueen isäntä. Tulevat tontit löytyvät taustalla näkyvistä pikkusaarista. Kuva: Pentti Höri

Kolmio- tai kiilamaisessa mökissä on yhdeksän neliömetriä lattiapintaa, mikä mahdollistaa kaksi vuodetta. Mökit ovat sähköistettyjä, sen sijaan vettä ja viemäriä niissä ei ole.

– Aion sijoittaa pari niistä tuohon lammen kahteen saareen niin, että ikkuna on Ristikarinlahdelle päin. Kolmas tulee rivin jatkeeksi lammen rantaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toistaiseksi mökkien suosiota seurataan kolmella kappaleella, minkä jälkeen päätetään, tuleeko niitä mahdollisesti lisää.

Tutkimme, voiko alueella olevaan tallirakennukseen rakentaa sosiaali- ja keittiötilat.

Jobinpostia on sen verran, että viime vuonna tilattua pyörillä olevaa huoltorakennusta ei ole toimitettu. Syytä Sandlin ei tiedä, mutta hänellä on varasuunnitelma mielessään.

– Ellei sitä ala kuulumaan, tutkimme, voiko alueella olevaan tallirakennukseen rakentaa sosiaali- ja keittiötilat.

Kiilan muotoisissa mökeissä on noin 9 neliötä tilaa ja maisemaikkuna. Niissä on myös sähköt. Kuva: Pentti Höri

Talven aikana on alueella piipahtanut myös kutsumattomia vieraita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tammikuussa ja maaliskuussa täällä kävi varkaita. He veivät neljä ulkovalvontakameraa ja kannettavan uima-altaan. Se saatiin takaisin, sillä varkaat jäivät kiinni, Anders Sandlin kertoo.

Lisäksi alueella on rikottu ulko-ovia.

Old Harborin kahvila aukeaa seitsemäksi päiväksi viikossa kesäkuun alusta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä