Paikallisuutiset

Kokkotyö-säätiö ei saanut Kokkolalta 150 000 euroa avustusta – Korona kuritti isosti Kokkotyö-säätiön taloutta, kommentoi mitä ajatuksia herättää

Kuva: Clas-Olav Slotte

Kokkolan kaupunginhallitus ei myöntänyt Kokkotyö-säätiölle 150 000 euroa. Vesa Pohjola (vas.) esitti, että avustus annettaisiin ja samalla esitettäisiin valtuustolle, että se myöntäisi lisämäärärahan avustukseen.

Äänestys päättyi selkein lukemin 7-3, poissa kaksi. Eli Pohjolan esitystä kannattivat Raimo Hentelä (sd.) ja Janne Jukkola (kok.) poissa äänestyksestä olivat Sirpa Orjala (sd.) ja Mauri Salo (kd.)

Jo aiemmin samaan päätökseen olla myöntämättä avustusta päätyi kaupungin konserni- ja kaupunkikehitysjaosto.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kokkotyö-säätiön mukaan koronan aiheuttaman vajeen kassaan on arvioitu olevan noin 200 000 euroa jokaiselta koronan rajoittamalta kuukaudelta. Sopeuttamistoimistaan huolimatta, säätiö ei selviä vaikeasta taloudellisesta tilanteesta ilman ulkopuolista apua. Koronan vaikutukset käytännössä ovat tarkoittaneet noin 200 000 euron alijäämää jokaiselta kuukaudelta, jolloin suoriteperusteista laskutusta ei olla voitu täysimääräisesti tehdä.

Säätiö ei ole ollut oikeutettu hakemaan avustuksia koronan takia tapahtuneiden tulomenetysten takia, huolimatta siitä, että tulojen lakattua kahdeksankymmenen hengen palkka- sekä tilojen vuokrakulut ovat juosseet kuten aiemminkin. Osan vuokratiloista kanssa säätiö on saanut soviteltua.

Jo aiemmin Kokkotyö- säätiö on yrittänyt pienentää henkilöstökulujaan. Yt- neuvottelujen jälkeen säätiö irtisanoi kahdeksan vakituisessa työsuhteessa olevaa ja lomautti osin henkilöstönsä kolmen kuukauden ajaksi.

Suurimmaksi osaksi tehdyt irtisanomiset astuvat voimaan elokuusta alkaen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kokkotyö-säätiö on toimija, joka perustamissopimuksen mukaan aktivoi vaikeassa työmarkkina-asemassa olevia henkilöitä, mukaan luettuna osatyökykyiset ja mielenterveyskuntoutujat. Tälle kohderyhmälle pyritään löytämään työpaikka, opiskelupaikka tai muun elämänhallintaa tukeva ratkaisu. Säätiö tukee ja valmentaa ammatillisesti ja elämänhallinnallisesti sekä tarjoaa monialaisia ja mielekkäitä työtehtäviä.

Kokkotyö-säätiö työllistää toiminta-alueellaan noin 80 työntekijää, se toimii Kokkolan lisäksi Kaustisella, Vetelissä, Toholammilla, Pietarsaaressa ja Perhossa.

Säätiö tavoitti viime vuonna 782 eri valmentautujaa, josta 274 saavutti vuoden jälkeen valmennuspolullaan työ- tai koulutuspaikan. Säätiön perustehtävä onkin tukea sekä yksilön yksilöllistä ura- ja kuntoutuspolkua, että yhteiskunnan muiden organisaatioiden lakisääteisiä tehtäviä.

Säätiöllä oli alkuvuodesta tammi- maaliskuun välisenä aikana 411 eri valmentautujaa, heistä 251 oli kokkolalaisia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Valmentautujista kolmannes kuuluu ryhmään, jotka ovat olleet yli tuhat päivää työttömänä. Kuntien pitää maksaa Kelalle puolet henkilön työmarkkinatuesta sen jälkeen, kun työttömänä olo ylittää 300 päivän rajan. Jos työttömällä tuhannen päivän raja ylittyy, kunnan osuus nousee 70 prosenttiin. Kokkola maksaa Kelan kautta 2,4 miljoonaa euroa vuodessa tätä niin kutsuttua sakkomaksua.

Lue täältä aiheesta aiemmin kirjoitettua:

Kokkotyö-säätiön talous koetuksella – Kokkola veti kukkaronnyörit kiinni eikä myönnä säätiölle haettua 150 000 euron avustusta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä