Paikallisuutiset

Kirsilän korjaamossa saavat vanhemmat autot lisäkilometrejä – juuri 50 vuotta täyttänyt Kari Kirsilä toimii Pirilössä omin käsin rakennetussa hallissa

Kari Kirsilän korjaamohallissa Pirilössä on vielä aamukahdeksalta hiljaista. Silti hallin omistaja ja isäntä värkkäilee verstaspöydän ääressä ja saanut sormiinsa jo työn väriä.

– Auttelen täällä korjaamolla silloin kun tarvitaan, mutta oikeastaan toimin koko hallin talonmiehenä, juuri 50-vuotta täyttänyt Kari Kirsilä leukailee.

Kirsilä on ollut rakennustöissä 30 vuotta ja myös autojen korjaaminen tuli tutuksi jo nuorena isän verstaalla Karhusaaressa. Työt mies aloitti 14-vuotiaana R-kioskin lähettinä. Työuran käännekohta tapahtui vajaa 10 vuotta sitten, jolloin hän polkaisi käyntiin melkoisen urakan. Mies haki pankista lainaa ja alkoi rakentaa Pirilön teollisuusalueelle 1 200 neliön hallia hartiapankkilaisena. Eikä vuokralaisista ollut silloin vielä tietoakaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Rakentaminen kesti kuusi vuotta ja kaiken paitsi erikoistyöt teimme itse. Hallissa on koko alalta lattialämmitys, jota pidämme yllä hylkypuuta polttamalla. Tämä on ollut kivinen tie, enkä lähtisi siihen uudestaan, Kirsilä pohtii.

Kirsilä kertoo, että autoon tehtäviä korjauksia tehdään laidasta laitaan. Ja korjattavaa riittää, koska Suomen autokanta on Länsi-Euroopan vanhimpia.

– Peruskorjaamisen lisäksi autoja hitsataan ja maalataan. Monesti autot korjataan katsastuskuntoon ja vikoja saattaa olla minkälaisia hyvänsä. Kerran oli yhteen autoon vaihdettava turvavyöt, koska hirvikoira oli päässyt pureskelemaan ne entisiksi, mies tuumii.

Autohallissa autoja korjaa automekaanikkoTopi Backlund, jota Kirsilä auttelee tuon tuosta. Backlundkin tekee auton korjausten lomassa muutakin halliin liittyvää. Hallilla hän on ollut töissä puolitoista vuotta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Yhtään samanlaista päivää ei ole vielä eteen ehtinyt tulla, nuorukainen naurahtaa.

Kirsilät eivät ole pitäneet itsestään suurta meteliä, koska markkinointibudjettia ei ole.

– Meillä on vakituinen asiakaskunta ja sana kiertää viidakkorummun välityksellä. Meidän valttimme on, että hinnat ovat edullisemmat kuin keskustan korjaamoilla, tietää hallin emäntäStina Kirsilä.

Hallin 1 200 neliötä on tällä hetkellä jaettu kolmeen osaan: kahteen 300 neliön ja yhteen 600 neliön tilaan. Suurimmassa hallissa on vuokralaisena Pietarsaaren Autohajottamon toimitusjohtaja Stefan Norrlin. Hänellä on siinä oman verstaansa lisäksi myymälä, jossa omien tuotteiden lisäksi myydään asiakkaiden tuotteita provisiopalkkiolla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Myös tavalliset ihmiset voivat tuoda myyntiin vaikka työkoneita, sanoo Stina Kirsilä.

– Ihmiset muuttavat tänä päivänä paljon omakotitaloista kerrostaloihin ja vuosikymmenien aikana on saattanut kertyä nurkkiin melkoinen valikoima erilaisia työkaluja ja -koneita, joille ei uudessa asunnossa tilaa ole. Olemme Norrlinin kanssa hengessä mukana, että jos vaikka pyhänä tarvitsisi jonkun metalliputken tai -listanpätkän, kyllä me voimme ovet avata, Kari lisää.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä