Mielipiteet

Kim Yli-Pelkolan mielipidekirjoitus: Pietarsaaren ympärivuorokautinen päivystys on lähipalvelua

Kirjoittaja on pietarsaarelainen aluevaltuutettu (rkp), Pohjanmaan hyvinvointialue.

Pietarsaaren seudulla asuu 20 kilometrin säteellä päivystyksestä noin 30 000 ihmistä. Päivystyksessä hoidetaan noin 30 000 potilaskäyntiä vuodessa, joista yöaikaan noin 4 000.

Me alueen asukkaat tarvitsemme päivystyspalveluita ympäri vuorokauden, sairaudet voivat iskeä mihin vuorokauden aikaan tahansa. Meidän poliitikoiden tulee huolehtia päivystyksen resursseista ja taata, että ympärivuorokautinen päivystys säilyy Pietarsaaressa.

Tällä hetkellä Pietarsaaren päivystyksen lääkärien saatavuus on hyvä ja hoitohenkilökunta on ammattitaitoista ja pätevää hoitamaan päivystyksellisiä sairauksia ja tapaturmia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren päivystys on tärkeä lähipalvelu Pietarsaaren seudun asukkaille. Lisäksi Pietarsaaren päivystys on mahdollisuus Kruunupyyn asukkaille tavata kaksikielinen lääkäri lähipalveluna.

Ympärivuorokautinen päivystys Pietarsaaressa pelastaa ihmishenkiä!

Päivystyksessä on mahdollista myös yön aikaan ottaa tärkeitä laboratoriokokeita ja röntgenkuvia. Päivystävä lääkäri hoitaa ja vastaa yöaikana Malmin sairaalan yleislääketieteen osastojen potilaista. Pietarsaareen päivystys on tärkeä hoitopaikka tarkkailu- ja ambulanssipotilaille, jottei heitä tarvitsisi yöaikaan kuljettaa Vaasaan. Yhteistyö on sujuvaa Vaasan yhteispäivystyksen kanssa: hoitoprosessi voi alkaa yöllä Pietarsaaressa ja jatkua aamulla Vaasassa erikoissairaanhoidossa.

Ympärivuorokautinen päivystys Pietarsaaressa pelastaa ihmishenkiä! Lähipalveluilla luodaan turvallisuutta ja työpaikkoja Pietarsaaren seudun asukkaille. Pidetään siitä kiinni!

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä