Paikallisuutiset

Kiireeseen vetoaminen ei auttanut – oikeusministeri Anna-Maja Henriksson jäi ilman paikkaa Kruunupyystä lähteneessä koneessa

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson jäi ilman paikkaa Kruunupyystä lähteneestä koneesta. Vain kolme paikkaa oli vapaana.
Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson jäi ilman paikkaa Kruunupyystä lähteneestä koneesta. Vain kolme paikkaa oli vapaana. Kuva: Clas-Olav Slotte

Suomessa ministereitä kohdellaan tasavertaisina kansalaisina. Näin tapahtui ainakin Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalla tiistaiaamuna.

Lentoyhtiö NyxAirin reittikoneeseen tuli tekninen vika, minkä takia lentoyhtiö joutui vaihtamaan pienempään konetyyppiin.

Kemistä saapunut kone oli melkein täynnä laskeutuessaan Kruunupyyhyn, vain kolme paikkaa oli vapaana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kruunupyyssä kaikki lippunsa maksaneet eivät mahtuneet koneeseen.

Pietarsaaresta kotoisin oleva oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) oli yksi niistä matkustajista, jotka eivät mahtuneet koneeseen.

Henriksson kuuli asiasta vasta lentokentällä, mutta mitään ei ollut tehtävissä.

– Lähtöselvityksessä minulle sanottiin, että matkustajat otettiin järjestyksessä koneeseen, ja paikat ovat jo menneet. Kerroin, että minulla on kiire, mutta niin kuulemma oli muillakin, kello yhden aikaan junasta puhelimitse tavoitettu oikeusministeri kertoi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Henriksson kommentoi lentokentän tapahtumia myös Facebookissa. Hän kirjoitti puristaneensa kättä taskussaan nyrkkiin, kun sai kuulla jääneensä lennolta.

– Mieleen juolahti muutama ajatus, joita ei voi sanoa ääneen, kirjoitti Henriksson.

Lento lähti kello Kruunupyystä kohti Helsinkiä kello 11.35. Henriksson vaihtoi junaan, joka on perillä Helsingissä vasta kello 15.35.

– Minun olisi pitänyt olla kello 14 eduskunnan lähetekeskustelussa esittelemässä lakia pakkoavioliittojen kumoamisesta. Toivon, että voisin saada esitellä sitä kello 16 jälkeen, sanoi Henriksson.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä