Paikallisuutiset

KHO ei antanut valituslupaa: Pietarsaaren kalankasvattamo saa laajentaa toimintaansa

Korkein hallinto-oikeus ei ota käsiteltäväkseen valituksia Pietarsaaressa toimivaa kalankasvattamo Ekofishia vastaan. Tämä merkitsee sitä, että Ekofish voi jatkaa toimintaansa ja laajentaa kirjolohen kasvatusta lähes miljoonan kilon vuosituotantoon saakka.

KHO katsoo perjantaisessa päätöksessään, että sen perusteella, mitä muutoksenhakijat ovat esittäneet ja mitä asiakirjoista muuten ilmenee, valitusluvan myöntämisen perustetta ei ole.

Kalankasvattamon ympäristöluvasta olivat KHO:lle valituslupahakemukset jättäneet Etelä-Pohjanmaan ely-keskus, Vestersundsby delägarlag, Luodon kunta ja yksi yksityishenkilö asiakumppaneineen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren edustan merialueelle tulee KHO:n ratkaisun jälkeen useampia tämäntyyppisiä kalankasvatuksen verkkokasseja. Kuvituskuva. Kuva: Ekofish / Arkisto

Vaasan hallinto-oikeus hylkäsi maaliskuussa 2022 kaikki tuolloiset 14 valitusta. Näin sen päätös jää voimaan ja Ekofishin ympäristölupa on lainvoimainen.

Hallinto-oikeus muutti lupaa siten, että toiminnan laajentaminen tulee tehdä vaiheittain ja että kasvatustoimintaa voidaan laajentaa kahdella verkkokassilla vuosittain. Lupa määrättiin olemaan voimassa vuoden 2030 loppuun saakka.

Ekofish saa kasvattaa alkuperäisen suunnitelmansa mukaisesti enintään 950 000 kiloa kalaa vuosittain Pietarsaaren edustan merialueella.

Ekofish aloitti kalankasvatuksen kokeiluluvalla ja yhdellä verkkokassilla kesällä 2021.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kalankasvattamon paikka sijaitsee noin 13 kilometriä Pietarsaaren satamasta. Lähin saariston huvila-asutus löytyy noin neljän kilometrin päästä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä