Paikallisuutiset

Keskustan kehittäminen kiinnostaa – Kaupunkilaiset ovat ideoineet innokkaasti uutta liikenne- ja ympäristösuunnitelmaa

Pietarsaaren uutta liikenne- ja ympäristösuunnitelmaa työstetään kevän mittaan, syksyllä järjestetään yleisötilaisuus.
Pietarsaaren uutta liikenne- ja ympäristösuunnitelmaa työstetään kevän mittaan, syksyllä järjestetään yleisötilaisuus. Kuva: Safin Emran

Lisää kasvillisuutta, nuorille kokoontumispaikka, valonauhoja kävelykadulle, uusia liikennejärjestelyjä ja leikkipuisto keskustaan.

Siinä joitakin yleisöehdotuksia Pietarsaaren keskustan kehittämiseksi. Kaupunki järjesti syksyllä neljä avointa keskustelutilaisuutta uudesta liikenne- ja ympäristösuunnitelmasta. Tilaisuuksiin osallistui 800 henkilöä. Lisäksi 200 henkilöä vastasi sähköiseen kyselyyn.

Kaupungin työryhmää vetävä arkkitehtiSören Öhberg on tyytyväinen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olemme saaneet useita jännittäviä ehdotuksia, esimerkiksi miten kaupungin symboleja uskoa, toivoa ja rakkautta voisi käyttää enemmän kaupunkimiljöössä. Tutustumme lisäaineistoon, ennen kuin alamme laatia käytännön ehdotuksia, Öhberg sanoo.

Seuraavaksi kuullaan viranomaisia, etujärjestöjä, kiinteistönomistajia, kauppiaita ja muita keskustan asioista kiinnostuneita.

Asiantuntijoitakin kuullaan. Kirjoitelmia on tilattu arkkitehti Roger Wingreniltä, professori ja professori Pentti Murolelta, museonjohtaja Carola Sundqvistilta, konsultti Ralf Blomqvistilta sekä kahdelta kirjailijalta ja kulttuurityöntekijältä, Ellen Strömbergiltä ja Päivi Jokitalolta.

– Kirjoitelmissa on tarkoitus tarkastella muun muassa Pietarsaaren historiaa, identiteettikysymyksiä ja ympäristöä sekä tulevaisuuden trendejä eri näkökulmista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Esseet tulevat yleisön luettaviksi keväällä.

Myös Jakobstads gymnasium, Pietarsaaren lukio ja ammattikorkeakoulu Novia ovat osallistuneet ideointiin.

Kaupunki järjestää kolme teematyöpajaa helmikuusta huhtikuuhun. Näihin kutsutaan osallistujat erikseen. Työpajoissa keskitytään kaupunkiympäristöön, elämään keskustassa ja liikenteeseen.

– Tavoitteena on tuoda esiin konkreettisia ehdotuksia Pietarsaaren keskustan kehittämiseen, aineistoon sisältyy myös aiemmin saatu palaute, Öhberg toteaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaupunginkirjastoon avataan infopiste. Sinne yleisö voi jättää mielipiteitään huhtikuun loppuun mennessä.

– Kaupunginkirjaston näyttelyssä kaupunki esitetään pienoiskoossa, mukana on kuvaesitys keskustan kehittymisestä ja palautelaatikko, johon voi jättää mielipiteitään.

Toukokuussa kaupungin työryhmä aloittaa työnsä koko aineiston työstämisen parissa, mahdollisesti yhteistyössä konsulttien kanssa.

– Työ ottaa aikansa, mutta meillä on resursseja laatia uusi suunnitelma itse. Ulkopuolisia konsultteja käytetään mahdollisesti joihinkin erityiskysymyksiin, Öhberg sanoo.

Seuraava yleisötilaisuus järjestetään syksyllä. Tavoitteena on esitellä tuolloin konkreettisia ehdotuksia keskustan kehittämiseksi, ennen kuin lopullinen suunnitelma laaditaan.

Pietarsaaren keskustan uuden liikenne- ja ympäristösuunnitelman arvioidaan valmistuvan vuonna 2021.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä