Paikallisuutiset

Keski-Pohjanmaan Kulttuurirahaston apurahojen haku on avattu – Tänä vuonna liki 500 000 euroa jaettavana

Kuva: Clas-Olav Slotte

Keski-Pohjanmaan Kulttuurirahaston vuoden 2021 apurahat ovat nyt haettavana. Hakuaikaa on sähköisessä järjestelmässä 10. helmikuuta asti.

Rahasto jakaa tänä vuonna 465 000 euroa kaikille kulttuurielämän alueille. Etusijalla ovat Keski-Pohjanmaan rahaston toimialueella toimivat hakijat, alueella suoritettava tai siihen kohdistuva tieteellinen tai taiteellinen työ sekä maakunnallisesti merkittävät kulttuuri- ja kehittämishankkeet.

Kulttuurirahasto kertoo kiinnittävänsä tänä vuonna huomiota erityisesti lasten, nuorten ja nuorten aikuisten osallisuuden edistämiseen ja kulttuurin saavutettavuuteen erilaisissa fyysisissä ja virtuaalisissa ympäristöissä, sekä kulttuurin tulevaisuustyöhön ja sen jatkuvuuden turvaamiseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Rahasto haluaa näin osaltaan katsoa eteenpäin ja yhtäältä tukea kulttuurin saavutettavuutta ja toisaalta kannustaa kenttää myös koronapandemian jälkeiseen aikaan, asiamies Mika Virkkala kertoo.

Rahasto kannustaa hakijoita rohkeisiin avauksiin. Rahasto edistää apurahoilla niin ammattimaista työskentelyä, kuin harrastajien sekä lasten ja nuorten kulttuurihankkeita.

Pienin myönnettävä apuraha on 2000 euroa. Tavanomaista suurempaa rahoitusta vaativiin kärkihankkeisiin myönnetään vähintään 40 000 euroa yhtenä tai kahtena apurahana. Kärkihankkeelta edellytetään tuoretta tai poikkeuksellista näkökulmaa, sisältöä, laatua tai otetta.

Rahasto kannustaa hakemaan sekä taiteen että tieteen aloilla myös kokovuotisia ja puolivuotisia työskentelyapurahoja. Työskentelyapurahat on suunnattu ensisijaisesti kokoaikaiseen työskentelyyn. Osa-aikaisessa ansiotyössä oleva voi kuitenkin hakea osa-aikaista työskentelyapuraha korkeintaan vuodeksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Apurahat myönnetään yleisrahastosta ja jakovuorossa olevista nimikkorahastoista: Taimi ja Viljam Avilan rahasto, Antti Chydeniuksen rahasto, Pirkko ja Antti Hietaniemen rahasto, Fanny, Ilmi ja Toivo Hietavuoren rahasto, Maria ja Eino Isohannin rahasto, Konsta Jylhän rahasto, Kyösti Kallion rahasto, Aaro Lintilän rahasto, Aili ja Viljo S. Määttälän rahasto, Oskari Tokoin rahasto, Hanna ja Evald Vainion rahasto ja Liisa ja Kustaa Vilkunan rahasto.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä