Paikallisuutiset

Keski-Pohjanmaalla todettiin torstaina kaksi uutta koronavirustartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla tartuntoja on kaikkiaan 63

Uusia koronavirustartuntoja ei ole ilmennyt Keski- eikä Pohjois-Pohjanmaalla.
Uusia koronavirustartuntoja ei ole ilmennyt Keski- eikä Pohjois-Pohjanmaalla. Kuva: Jukka Lehojärvi

Soiten alueella on todettu torstaina kaksi uutta koronavirustartuntaa.

Tartunnat liittyvät Soitessa aiemmin todettuihin tartuntatapauksiin. Näin ollen tartunnan saaneet ovat altistuksen takia olleet jo karanteenissa, eivätkä ole altistaneet uusia henkilöitä koronavirukselle.

Tartunnan saaneet ovat kotona ja hyväkuntoisia. Yhteensä Soiten alueella on nyt todettu seitsemän koronavirustartuntaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aikaisemmin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) torstaiaamuna päivittämien tietojen mukaan koronavirustartuntojen määrä olisi pysynyt Keski-Pohjanmaalla ennallaan, mutta Soite kertoi tartuinnoista torstaina iltapäivällä.

Pohjois-Pohjanmaalla tartuntojen lukumäärä on noussut 63:een. Keskiviikkoon mennessä Pohjois-Pohjanmaan alueella oli todettu 60 tartuntaa.

Torstaiaamun tietojen mukaan koko maassa on varmistettuja tautitapauksia yhteensä 1 518.

THL:n kartta näyttää tartuntojen lukumäärää maakunnittain. Koko maan tilanteen voit katsoa täältä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Soiten alueella tilanne jatkuu muutoin rauhallisena ja varautuminen etenee suunnitelmien mukaan. Koronapoliklinikalla näytteenotossa ja puhelimessa on hyvin hiljaista, tiedotti Soite torstaina.

Hoidon ja hoivan koordinoima kotikoronatiimi on valmiudessa ja sen toiminta voidaan tarvittaessa käynnistää. Kotikoronatiimi tekee kotikäyntejä koronaviruspotilaiden koteihin.

Soite muistuttaa, että perusterveydenhuollossa ja sosiaalipalveluissa hoitoa ja apua saa myös ei-kiireellisissä asioissa.

Terveysasemilla ollaan oltu huolestuneita vastaanottojen hiljenemisestä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Mikäli vaivoja ei hoideta ajoissa, se voi valitettavasti aiheuttaa tarvetta kiireelliseen hoitoon päivityksessä tai erikoissairaanhoidossa. Samoin asiat voivat kriisiytyä myös sosiaalityön näkökulmasta. Tämän vuoksi haluamme muistuttaa Soiten alueen asukkaita, että tarjoamme edelleen myös kiireettömiä palveluita terveyskeskuksissa, sosiaalipalveluissa, mielenterveyspalveluissa sekä päihdepalveluissa, Soiten koronavalmiusryhmä muistuttaa.

Soitesssa kouluterveydenhuollossa huolehditaan 9. luokkalaisten rokotussuunnitelman mukaisista rokotuksista. Lääkärin määräämät pakolliset kontrollit esim. ADHD liittyvät painon, verenpaineen mittaukset toteutetaan neuvolassa, mikäli vastuuterveydenhoitaja ei pysty niitä suorittamaan.

Ei maskipakkoa, toistaiseksi – Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistus hengityssuojaimen käytöstä kotihoidossa tiukkeni, mutta Soitessa painotetaan yhä käsi- ja yskimishygieniaa: "Linjaukset elävät päivittäin, ja se on ongelma", sanoo Minna Korkiakoski-Västi

Soiten alueella ei ole uusia tartuntoja: Henkilökunnalle avattiin huolipuhelin ja kuntoutuksen, lastensairaalan ja neuvolan toimintaan tuli muutoksia

Oulaisissa ja Pietarsaaressa ollaan valmiina keskussairaaloiden avuksi – Mahdollista hoitaa esimerkiksi tehohoidosta toipuvia koronapotilaita

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä